Azt talán sokan tudjátok, hogy Sárvár gyógyhely. Ezt a címet 2012-ben kapta meg a város. Az viszont már sokaknak lehet újdonság, hogy a fürdővárosban két gyógyhely is van, két területi egysége is megkapta ezt a minősítést. Ez ritkaság. Ebből is látszik, Sárvár ebben is kicsit másabb, mint a többi fürdőváros.

Sárváron a gyógyfürdő és annak környezete, valamint az arborétum kapta meg a gyógyhely minősítést. Vagyis nem túlzás azt állítani, hogy Sárváron nem csak a víznek, hanem a természetközeli helyeknek, az itteni levegőnek is gyógyító hatása van.

Számos postunkban utaltunk is erre. Pontosabban javasoltuk azt, hogy a sárvári wellness akkor lesz teljes, ha a fürdőzés mellett az arborétumi sétára, időtöltésre is áldozunk. Egyébként a gyógyhely minősítést nem csak a gyógyító hatás, a környezet, a tiszta levegő, a fürdőhely kül- és belföldi ismertsége, a szennyező ipari környezet hiánya, illetve a város imázsa miatt kapja meg a település, hanem azért is,mert ott megfelelő mennyiségű és minőségű szálláshely található. Természetesen Sárvár ez utóbbi feltételeknek is maximálisan megfelel. De azért ne feledjük a történelmi emlékeket se. A Nádasdy-vár, illetve az ott működő múzeum kínálta kulturális élmények szintén gyógyító hatással vannak az emberre. Lelki értelemben mindenképpen.

Ami pedig a gyógyvizet illeti: Sárváron ebből is kétféle hatású található. Az egyik 43 fokos és 1200 mély kútból származik, míg a másik 83 fokos és 2 ezer méterről tör a felszínre. Igaz, ezek közül csak az előbbit hasznosítják a medencékben. Ez kiváló az ízületi problémák, az izmokkal összefüggő panaszok kezelésére. Természetesen az utóbbi vizet is hasznosítják a gyógyászatban. Elhúzódó alhasi fájdalmak és nőgyógyászati problémák kezelésében kiválóan alkalmazható. Mindkét víz magas sótartalmú.

Végül térjünk vissza kicsit  a másik gyógyhely egységre. Az arborétumról és az ott található fákról ugyanis azt tartják, hogy az átlagnál sokkal jobban közvetítik a Föld energiáit. Így talán nem véletlen az, hogy akár már egy arborétumi séta után is sokkal energikusabbnak érezzük magunkat. Sőt, itt még azt is sokan megteszik, hogy a fákat kicsit átölelik, így gyűjtve egy kis pozitív gyógyító energiát.

Hogy látod? Szívesen jönnél Sárvárra feltöltődni? Az alábbiakban találsz néhány szállástippet.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük