Amikor Sárváron járunk és a belvárosban kirándulunk, a Kossuth teret és a Posta teret nagy valószínűséggel útba ejtjük. Egyrészt mert enélkül nem lehet áthaladni a városon, másrészt mert rengeteg látnivaló található a fürdőváros ezen részén. De itt nem csak a klasszikus értelemben vett épített örökségekre gondolunk. Hanem az olyan élményekre is, mint a szökőkutak fény- és hangjátéka, vagy mondjuk a város főterén álló templom harangjátéka.

Szóval ha ezekre is kíváncsiak vagyunk, érdemes a kirándulást úgy időzíteni, hogy semmiképpen se maradjunk le az “előadásról”.

Mikor célszerű érkezni?

Amennyiben a harangjáték az, amit meghallgatnál, a nyári időszakban 11, 16, 18:45 vagy 21 órakor kell a térre látogatnod. Ha a Kossuth tér hang- és fényjátékára lennél kíváncsi, június elejétől augusztus végéig este 21:30 és 21:50 között kell a belváros ezen részén tartózkodnod.

De a szökőkutaknak nem csak a város főterén, hanem a Posta téren is megtekinthető az előadása.

A 72 fúvókával rendelkező, LED-lámpákkal megvilágított interaktív szökőkút fény- és zenejátéka naponta négy alkalommal – 11:30, 15:30, 17:30 és 19:30-kor – tekinthető meg. 

Persze nem csak ezekben az időpontokban élmény itt eltölteni egy kis időt. A szökőkút egész nap csodás látványt nyújt. Nem mellesleg a látnivaló rendelkezik egy olyan funkcióval, hogy ha valaki rálép a szökőkút előtti kőre, a vízsugár megáll, így be lehet sétálni a kút közepéig. Ezt a gyerekek rendkívüli módon szokták élvezni.

Egyébként a Posta téren több étterem is található, szóval ha kicsit megpihennénk a város ezen pontján, akár a vendéglátóhelyek teraszairól is figyelhetjük a szökőkút játékát. Vagy a téren lévő kényelmes padokon lazítva megtehetjük ugyanezt.

Ha Sárváron jársz, erre mindenképpen kirándulj el. Akár több alkalommal is. A belváros ugyanis napközben és este is más-más arcát mutatja. 

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük