Ha az őszi wellness alatt sószobában, sóbarlangban is lazítasz, az immunrendszeredet felkészítheted a megfázós időszakra. Legalábbis tehermentesíted a légutakat, így azok ellenállóbbak lesznek az ősszel jellemzőbb időszaki betegségekkel szemben.

A sós levegőt belélegezve a légutakban lévő mindenféle lerakódás feloldódik. Olyan is, amiről még nem is tudjuk, hogy ott van. Vagyis attól még, hogy nincs panaszunk, jól jöhet, ha pár nagy levegőt veszünk a sószobában. 

Ahol egyébként nem csak a légutakat kezelhetjünk, hanem relaxálhatunk is. Így a stressz is oldódik. A sóbarlangban gyakran szól lágy zene és fényhatások is segítik az ellazulást. Meg a kényelmes testhelyzet.

Mitől olyan hatékony a sós levegő?

A sós levegő legfőbb hatása, hogy a nyálkahártyákon oldja a szennyeződéseket és a váladékot.

Kicsit konkrétabban:

A sórészecskék – ozmotikus hatásuk révén – segítik a légzőszervekben a folyadékáramlást. A só gyakorlatilag kiszárítja a tüdőből a felesleges folyadékot. Ahogy a szakértői kutatásokban is fogalmaznak: mivel a só ionrácsos anyag és magas az ionerőssége, így roncsolja a fehérjék közötti fizikai kötődéseket. Ez a tüdő esetében azt jelenti, hogy fellazítja a gélréteget, ami ezután könnyebben ürül. Mindezeknek hála csökkenthető a tüdő gyulladása és az allergének, szennyeződések is gyorsabban ürülnek – írtuk korábban.

Ahogy azt is: ha valakinek tiszták a légutai, az oxigénmennyiség felvételének mennyisége is növekedni fog. Vagyis akár a fizikai aktivitás is segíthető általa. Ha pedig többet tudunk mozogni, fittebbek leszünk. Az edzettség pedig ellenállóbbá tesz a betegségekkel szemben.

A sóbarlangban egyébként nagyjából 18 fok van. Ez ugyanis az a hőmérséklet, amikor legjobban hat a só. Szóval ne lepődj meg, ha a sóbarlangban takarót is kikészítenek a kezelést megelőzően. És ne érezd rosszul magadat, ha a kezelés közben elbólintasz. Ez sokakkal megesik az extrán tiszta levegőjű helyiségben.

Hol lehet sóbarlangban lazítani Sárváron?

Sóbarlang kezelés igénybevételére a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben, a Spirit Hotelben és a Thermal Sárvár szállodában is kínálkozik lehetőség. 

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük