Szeretnél lenyűgöző környezetben, szakképzett orvosok segítségével gyógyulni? Mindez kedvező áron, akár beutaló és várólista nélkül is lehetséges. Nézzük meg, ki és milyen panaszok esetén veheti igénybe a társadalombiztosító által támogatott kezeléseket.

Az orvosi rehabilitációs ellátás keretében történő gyógyfürdőellátások rendelése, a TB által támogatott gyógyfürdői kezelések kiszolgálása rendeletben meghatározottak szerint történik. Eszerint egy naptári évben két gyógyfürdőkúrát lehet kiíratni. Ez akár 15 alkalmas komplex kezelést is tartalmazhat, ami azt jelenti, hogy akár négyféle ellátástípus közül lehet válogatni. A kezeléseket 8 hét alatt igénybe kell venni. Sok gyógyfürdőben a helyszínen is felírhatják a kezeléseket, emellett lehetőség van saját orvos által írt beutalóval is felkeresni a fürdőket. Itt azonban megjegyeznénk, hogy ilyen esetben előzetes időpontegyeztetés szükséges.

A gyógyvizes medence, a kádfürdő, az iszappakolás, a súlyfürdő, a szénsavas fürdő, az orvosi gyógymasszázs, a víz alatti vízsugár masszázs, a víz alatti csoportos gyógytorna és a komplex fürdőgyógyászati eljárások tartoznak a felírható kezelések körébe. Ezen kívül támogatják a 18 éves kor alatti csoportos gyógyúszást és a mofetta kezelést, vagyis a széndioxidos gyógygáz-kezelést.

De degeneratív gerinc és ízületi betegségek, ortopéd sebészeti eljárások utáni utókezelések, idegrendszeri betegségek, porckorongsérv, anyagcsere betegségek, keringési problémák és oszteoporotikus betegségek esetén is lehetőség van a gyógykezelések igénybevételére.

 

Bővebb információ a gyógyfürdők internetes oldalain, illetve a diszpécserszolgálatoknál kérhető. Sárvári információk itt.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük