A tél beköszöntével egyre kevesebb a napfény. Ez pedig jelentős hatással van a szervezet D-vitamin készletére. Ezzel együtt annak egészségére.

Ha nem ér minket elegendő napfény, a test nem kezdi termelni a D-vitamint. Aminek következtében mentális problémák jelentkezhetnek, különféle bőrbetegségek alakulhatnak ki, de még elhízáshoz is vezethet az, ha nincs feltöltve a szervezet D-vitamin raktára.

Ez utóbbit a leptin nevű hormon termelődésének hiánya okozza. Ha ez nincs jelen kellő mennyiségben a szervezetben, nincs, ami jelezze az agynak, hogy jóllaktunk. A leptin pedig csak akkor termelődik, ha van a szervezetben D-vitamin…

Aztán ha nem termelődik elegendő D-vitamin, nagyobb az esély bizonyos rákbetegségek kialakulásában is, illetve a csontjaink sem maradnak kellően erősek.

A fent említett mentális problémák alatt pedig főként a depressziót értik a szakértők. A kevés fény miatt télen alapból rosszabb a kedv. De ha nincs megfelelő mennyiségű D-vitamin a szervezetben, az tovább ronthat a helyzeten.

Ugyanakkor azt se feledjük, hogy a D-vitamin az immunrendszer védekező képességére is hatással van. Ha elegendő található belőle a szervezetben, sokkal könnyebben birkózunk meg a különféle betegségekkel. 

No, de hogyan jön a képbe a gyógyfürdőzés?

Mivel egyes gyógyfürdőkben télen is adódik a lehetőség a kinti fürdőzésre, így azokban “D-vitamin gyűjtés” is lehetséges. Mivel fürdőzés közben a testet nagyobb arányban éri napfény, így a D-vitamin termelés is intenzívebb lehet. Ráadásul mindez kellemes környezetben történik. Fázni nem fogunk és különösebben aktívnak sem kell lennünk. Csak kiülünk a forró vizes medencébe és élvezzük a Nap simogató sugarait.

Meglehetősen kellemes módja ez a D-vitamin gyűjtésnek. De természetesen D-vitamin nem csak így pótolható. Bizonyos élelmiszerek fogyasztásával is juthatunk D-vitaminhoz, mint a halak vagy a tojássárgája, a tej vagy a teljes kiőrlésű kenyér. Illetve kaphatók különféle étrendkiegészítők is.

A legtermészetesebb módszer azonban az, ha a napfény hatására termelődik a D-vitamin. Amennyiben tehetjük, próbáljuk így feltölteni a raktárakat.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Atmoszféra apartmanok

Válassz szállást az Atmoszféra apartmanok kínálatából! Az aktuális ajánlatokért irány a szállás weboldala!

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!