Az idén a szokásosnál hamarabb érkezett meg a parlagfű szezon. Ami évről évre egyre többeket érint. Egy tavalyi becslés szerint ugyanis a magyar lakosságnak már a 30 százaléka szenved az allergiától. És akkor még nem számoltunk azokkal, akik “csak” érzékenyek a pollenekre. Egyes számítások szerint a magyar lakosság fele valamilyen mértékben érzékeny például a parlagfűre.

Ezzel Európában hazánkban messze a legmagasabb ez az arány. Szóval nagy eséllyel Téged vagy a családodban valakit úgyszintén érint a mostani, a szokásosnál korábban érkezett parlagfű szezon. Amitől persze nem kell megrémülni, inkább a lehető leghamarabb lépni, és a gyógyszeres kezelés előtt természetes megelőzéssel, kezeléssel támogatni az immunrendszert.

Mondjuk sószobás relaxálással. Akár egy nyár végi fürdőzéssel is összekötheted mindezt.

Sárváron a fürdőben legalábbis van lehetőséged ilyen szolgáltatást igénybe venni. Ami egyébként egyáltalán nem kellemetlen dolog. Sokan félnek az újtól, pedig egy sószobás relaxálás legalább olyan kellemes, mint a tengerparton nagy levegőket venni. És nem csak az érzés hasonló, a hatás is. Már 45 perc sószobában eltöltött idő felér egy egész napos tengerparti tartózkodással. Az egész kezelésben pedig különösen az a jó, hogy a sószemcsék észrevétlenül hatnak. Csak leülünk egy kényelmes nyugágyba és nagy levegőket veszünk. A sós levegő tudni fogja a dolgát.

Próbáld ki, akár már egyetlen kezelés is hozhat eredményt. Az allergiás tünetek mérséklődhetnek, illetve a stressz is csökkenhet. A sószobás lazításnak ugyanis kellemes hozadéka, hogy megszünteti a feszültséget. De kiválóan kezelhető vele számos mozgásszervi panasz, illetve bőrbetegség is.

A legértékesebb hatás viszont talán az, hogy erősíti a szervezet öngyógyító képességét és az immunrendszert – így azoknak is ajánlott, akiknek nincsen egészségügy panasza.

Az allergia szezonban és a téli “megfázós” időszakban is célszerű rendszeresen igénybe venni a sószobás szolgáltatást.

Vagy ha máskor nem megy, akkor egy fürdőzés alkalmával esetleg egy wellness hétvégén. Mondjuk a sárvári Danubius Hotelben. Ahogy a fürdőben, itt is saját sószoba várja a vendégeket.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük