Nyaralni sokféleképp lehet. Vannak, akik másra sem vágynak, mint hogy egész nap süttethessék végre magukat a napon, és meg se kelljen mozdulniuk a hazaindulás napjáig. Mások ki sem bírnák ezt a tétlenséget, nekik ilyenkor is szükségük van a pörgésre, arra, hogy minél több mindent lássanak, tapasztaljanak, máskülönben úgy érzik, csak elvesztegetett idő volt a nyaralás.

Te melyik típusba tartozol? Az aktív vagy a passzív pihenést részesíted inkább előnybe? 

Amíg a parton pihenni, iszogatni egy laza, kellemes tevékenységet jelent, addig a kalandos, aktív nyaralás sokkal többet tehet érted, kiváltképpen az életminőséged javításáért.

Az alábbiakban hoztunk neked néhány tudományos okot, hogy meggyőzzünk arról, legközelebb miért válaszd te is a nyaralás aktív formáját.

Például azért, mert rugalmasabb leszel a változásokat illetően. A kalandvágyó emberek könnyebben alkalmazkodnak a nem várt eseményekhez, hiszen ilyenek bőven akadnak egy tevékeny, élményekkel teli utazás során.

Ráadásul ezek a kalandok fitten is tartanak majd téged. Ha mozogsz a nyaralás alatt – sokat sétálsz, túrázol – már azzal rengeteget teszel az egészségedért. De ha van rá lehetőséged, akkor bringázz, kajakozz, mászd meg a legközelebbi hegyet, így a nap végi kellemes fáradtság és az ezzel járó megelégedettség biztosan nem marad el.

Ezekkel a nyaralás alatti aktivitásokkal nemcsak azonnali előnyökhöz jutsz, de sokat tehetsz az ezt követő időszak kiegyensúlyozottságáért is. Ha így töltöd a pihenést, akkor még keményebben dolgozol majd, amikor visszatérsz a hétköznapokba.

Mindemellett magabiztosabb is leszel. Az „egyszer élünk” elve alapján ilyenkor olyan dolgokat is kipróbálsz, amikre máskor nem adnád a fejedet, ezzel pedig növeled a magabiztosságodat.

A közös programok jobban összekovácsolják a családot. A kalandok elősegítik a nyílt kommunikációt, szolidaritásra ösztönöznek egymás iránt, az így szerzett emlékek pedig egy életen át elkísérnek majd titeket. 

Az alvásodra is pozitív hatást gyakorol. Egy 2006-os tanulmányból kiderül, hogy ha az aktív nyaralás után visszatérünk a hétköznapokba, az alvásunk minőségén is jelentős javulás tapasztalható.

Ha kipihentek vagyunk, azzal pedig csökken a bennünk felgyülemlett stressz is. De a stressz-szintünkre nemcsak ily módon gyakorolhatunk pozitív hatást. Az aktív pihenés előnye, hogy egy tevékenység közben muszáj koncentrálnunk, azaz jelen lennünk. Ez annyit jelent, hogy nem érünk rá az általános gondokon tépelődni.

És jöjjön még egy utolsó érv, amivel biztosan meggyőzünk arról, hogy legközelebb te se lógasd naphosszat a lábadat a nyaralás alatt.

A kalandkereső emberek boldogabbak, hiszen a kalandor természetűek felkészültebbek a szorongás és a depresszió elkerülésére.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük