Nem attól lesz egy nyaralás pihentető, hogy csak a vízben lazítunk és passzívan töltjük az időt. Hanem attól, ha mást csinálunk, mint tesszük azt a hétköznapokban. Vagyis a nyaralásba egy kis mozgás is simán belefér. Akár egy-egy kiadósabb kerekezés is.

Ha szeretnénk, Sárváron akár bringával is bejárhatjuk a várost, de arra is kínálkozik lehetőség, hogy nagyobb túrára induljunk. A fürdőváros ugyanis egyik állomása a Termál Kerékpáros Túraútnak. Ami egyben azt is jelenti, hogy Sárvárról akár fürdőzős túrautakat is indíthatunk. Mit értünk ezalatt? Egyebek mellett azt, hogy bringára pattanva, kijelölt kerékpáros úton akár a celldömölki, akár a büki fürdőhöz is elkerekezhetünk. Nagyjából mindkét fürdős település 20 kilométerre található Sárvártól, azaz egy-egy túra hozzávetőleg 40 kilométeres. Ami ugyan nem rövid táv, de közepes edzettséggel teljesíthető. Sárvárról természetesen nem csak fürdőkhöz biciklizhetünk, hiszen számos más látnivaló is várja azt, aki a nyaralás alatt kerékpárra ülne. Edzettebbeknek ajánljuk a Jeli Varázskertet, a Farkaserdőt, azoknak pedig, akik “csak” egy kis rövid bringázásra nyitottak és zöld környezetre vágynak, kiváló cél lehet a csónakázó tavak környéke. Ahol egyébként nemrég készült el egy új kerékpáros szakasz. Nevezetesen a Gyógyvarázs kerékpárút. Ha erre bringáztok, a biciklizés mellé beiktathattok egy kis csónakázást is. Merthogy a városi tavakon természetesen erre is van lehetőség. De a bringaúthoz közel található egy kalandpark és egy állatsimogató is. Szóval ha a Gyógyvarázs kerékpárút felé veszitek az irányt, akár konkrét célt is adhattok a kerekezésnek. De arról se feledkezzünk meg, hogy a csónakázó tavakig vezető úton számos látnivalóval találkozhattok. Legalábbis ha a belvárosból, a Tourinform Iroda elől indultok. Ha mondjuk itt béreltek kerékpárt, és a kiindulópont is a Kossuth tér, útba esik majd a Nádasdy-vár és a sárvári arborétum is – sok más egyéb attrakció mellett.

Szóval attól még, hogy nyaralsz, az aktív programokról se mondj le. Ha Sárváron jársz, feltétlenül ülj kerékpárra, és járd be két keréken is a várost. Vagy ha kicsit edzettebb vagy, akár a környékre is elkerekezhetsz. Az biztos, hogy a fáradt izmok regenerálására lesz majd lehetőséged. A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben minden adott ahhoz, hogy egy kiadós kerékpározás után is újra feltöltődj.


Járd be Sárvár megújult kerékpáros útvonalait! Akár a város nevezetességeit néznéd meg, akár egy kis plusz aktivitással tennéd még nagyobb élménnyé a nyaralást, érdemes felfedezned a fürdőváros kerékpáros lehetőségeit. Érkezz Sárvárra a pároddal vagy a családdal, a kerékpározást ne hagyd ki a programból. És ne csak nyáron kerekezz! Mivel a fürdőváros minden évszakban más arcát mutatja, tavasszal, nyáron és ősszel is remek élmény itt a bicajozás. Amennyiben kedvet kaptál a kerékpározáshoz, de az útvonalakat illetően, a bicikli kölcsönzési lehetőségekkel kapcsolatban kérdésed lenne, érdeklődj Sárvár Tourinform Irodájában

Jó bringázást! Jó feltöltődést, kikapcsolódást!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Atmoszféra apartmanok

Válassz szállást az Atmoszféra apartmanok kínálatából! Az aktuális ajánlatokért irány a szállás weboldala!

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!