Intenzív séta egy kis plusz kiegészítéssel. Egyre trendibb a rucking. Ami egyébként nem új edzésforma. A katonai kiképzéseken rendszeresen alkalmazzák az erőnlét növelésére. 

A rucking lényege, hogy séta közben súlyokat cipelünk. Ami a legtöbbek számára egyáltalán nem ismeretlen dolog. Anno az iskolában a könyvek, tanszerek cipelése is egyfajta rucking volt. Illetve manapság a laptop és az irodai eszközök munkába szállítása is tekinthető hasonló edzésnek.

Az elv szerint a súlyok cipelésével a szervezet izomereje jelentősen nő. Ráadásul úgy, hogy közben nem erőltetjük túl magunkat. A test kompenzál ugyan, de ez inkább alkalmazkodás, mint túlzott fizikai aktivitás. Amikor súlyokat cipelünk, a szervezet stabilizálja a váll-, a hát-, a törzs- és a lábizmokat. 

Fontos az is, hogy ha extra súlyokat viszünk a hátunkon, több kalóriát égetünk, mintha egyszerűen sétálnánk. Ez egyfajta ellenálló edzés, ami kiváló lehet a szív, a keringés fitten tartására. 

És még kivitelezni se komplikált. Gyakorlatilag egy hátizsák kell hozzá, amit telepakolunk, és már indulhatunk is. 

A rucking egyébként ideális edzés lehet azok számára, akik egész nap ülnek. A felsőtest fitten tartása lehetővé teszi, hogy jobban bírjuk az egész napos “görnyedést”.

A rucking előnye még, hogy skálázható. Egyrészt rajtunk múlik, hogy sétálunk vagy kocogunk. Ahogy az is, hogy mennyi súlyt pakolunk a hátizsákba. Aztán ahogy növekszik az edzettség, úgy növelhető az intenzitás és a teher mennyisége.

Persze hozzá kell tenni, hogy megfelelő sportruházat azért nem árt. A jó edzőcipőt és egy kényelmes, ergonomikus hátizsákot mindenképpen szerezzünk be, mielőtt belekezdünk a ruckingba. Lényeges továbbá, hogy a súlyokat egyenletesen osszuk el a hátizsákban, egyébként a hatás elmaradhat.

Szóval , ha kalóriát égetnél és növelnéd az izomerőt, próbáld ki a “zsákolós edzést”. A módszer úgy tarthat fitten, hogy közben nem terheli túl az ízületeket.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük