A Z-generációt megfejteni nem könnyű. Egyebek mellett még az sem igazán tiszta, hogy mi teszi ezt a korosztályt igazán boldoggá. Most egy felmérés erre kereste a választ. Úgy tűnik, eredményesen.

Amerikai boldogságszakértők 2 ezer, 12 és 26 év közötti Z-generációs fiatalt vizsgáltak meg. A kutatásból kiderült, hogy leginkább a célok azok, amik befolyásolják az érintett korosztály jóllét érzését. Azok a fiatalok, akik fontosnak vagy motiválónak érzik a mindennapi tevékenységüket, általában boldogabbak – sajnos egyébként a Z-generáció 43-49 százaléka nem érzi ezt.

A szakértők szerint az, ha a fiatalok értelmes munkát tudnak végezni, kiteljesedhetnek, lesz perspektívájuk, ezáltal boldogabbá válhatnak. Ezenkívül nagyon fontos hatás az alapvető szükséglet és biztonság megléte, illetve, hogy nehezedik-e rájuk társadalmi nyomás, valamint rendelkeznek-e társadalmi kapcsolatokkal. Ha ezek egyensúlyban vannak, az érintett fiatalok nagy valószínűséggel elégedettek az életükkel. Vagyis boldogok. 

A kutatásból az is kiderült, hogy a Z-generáció tagjai kevésbé pozitívak akkor, ha másokhoz hasonlítják őket… 

Aztán azt is megtudtuk, hogy a környezet támogatásának érzése is igencsak meghatározó boldogság-tényező. Amit a felmérés szerint az érintettek egyharmada nem érez. Ahogy nyilatkoznak: rengeteg az online kapcsolatuk, viszont a mélység hiányzik. A szakértők szerint a közösségi kapcsolatok az esetükben csak egyfajta “gyorsételnek” tekinthetők. 

Mindezekből tehát következik, hogy azok a fiatalok, akik tudnak személyes kapcsolatot tartani, nagyobb valószínűséggel érzik magukat hosszú távon elégedettnek.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük