Talán Te is hallottál arról, hogy a só – belélegezve – mennyire jót tesz a tüdőnek. Nem véletlen, hogy Sárváron rendkívül népszerűek a sóterápiás kezelések. Aki kipróbálja, valószínűleg újra élni szeretne a lehetőséggel, hiszen a sóbarlangban kicsit fellélegezhetünk, és visszaáll a szervezet egyensúlya.

Ez egyébként annak köszönhető, hogy az állandóan párolgó és újra lecsapódó só egy negatív iontöltést hoz létre, ami megköti a szervezetet károsító pozitív töltéseket (elektroszmog, dohányfüst) – tájékoztatnak a sárvári Danubius Hotel honlapján.

Nem mellesleg: ritkán adatik meg, hogy ennyire tiszta levegőjű helyiségben relaxáljunk kicsit. Kimondottan jól fog esni egy ilyen kezelés, ha nagyobb városból érkezünk Sárvárra.

A sóterápia ugyanakkor különféle egészségügyi panaszok kezelésében is rendkívül hatásos. Ilyen az alsó és felső légutak gyulladása, felszakítja az idült hurutot és az allergiás megbetegedésekkel szemben is nyújthat segítséget. De meg kell említenünk a só bőrbetegséget gyógyító képességét is, az izomzatot védő hatását és azt, hogy a vérnyomás szabályozásában, továbbá a szív- és érrendszer egészségének fenntartásában is segít – már, ha sóterápiában alkalmazzuk.

Ha erről többet tudnál meg, nézz el a Danubius Hotel honlapjára!

De ha Sárvárra jössz, akár a Bassiana Hotelben is élvezheted a só jótékony hatásait. Itt Himalája sóval felszórt és sótéglákból felfalazott sókamra várja a lazítani vágyókat. Itt is, ahogy a Danubius Hotelben, hang és fényélmények is segítik a relaxálást.

er_p1030518_r
A relaxálásra persze a fürdő sókamrájában is adódik lehetőség. Ezért ha “csak” egy termálfürdős lazításra érkezünk a városba, bátran éljünk a lehetőséggel. Az itteni sókamrában egyébként a sokak által ismert Sárvári Termálkristály fejti ki gyulladáscsökkentő hatását, de az előzőekhez hasonlóan a krónikus légzőszervi betegségek is kiválóan gyógyíthatók itt is.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük