Kirándulós típus vagy, érdekelnek a különleges növények? Nem csak wellnesselni szeretnétek a családi kikapcsolódáskor, hanem a természetben is lazítanátok a családdal, a pároddal? Mutatunk három, Sárvárhoz közeli arborétumot, ami érdekelhet.

Ha a sárvári arborétumot már meglátogattad és több napra érkeztél, nézd meg ezeket is!

Talán a leginkább ismert környékbeli növénykert a Jeli arborétum, ami Sárvártól mindössze 25 kilométerre található. Autóval tehát nem távolság. Itt rendkívül gyönyörű a növényzet, főleg a májusi rododendron virágzáskor meglehetősen látogatott a hely. Van itt Hétforrás és Óriások erdeje. Több túrázásra alkalmas útvonal is található itt, a kalandkedvelőknek szóló például egzotikus tájak világát, bambuszokat, külhoni növényeket mutat be, de van kimondottan családoknak szóló útvonal is. Ha megnéznétek, érdemes egész napra készülni. Részletek itt.

A másik ajánlott arborétum a szelestei Festetich-kastély kertje. Ez Sárvártól 15 kilométerre található. Egész évben ingyenesen látogatható. Igaz, ez egy kisebb arborétum, de egy rövid kikapcsolódást megér. Főleg, hogy a kertben gyönyörű fenyvescsoportok magasodnak, tiszafa-sor által szegélyezett utakon haladhatunk és még egy szelidgesztenye ligetet is találunk. Szerintünk pároknak például nagyon kellemes lehet itt eltölteni egy délutánt.

Szelestei arborétum

A szelestei arborétum

A harmadik arborétumunk a szombathelyi. Ez 26 kilométerre található Sárvártól. Itt is több tanösvényen haladhatunk végig. Külön fotós útvonalat is bejárhatunk. Ez az arborétum is nagyon hangulatos, egy patak is keresztülfolyik rajta, és kisebb tavakat is találunk itt. És a növényvilág mellett elég gazdag az állatvilága is. Igaz, nem túl nagy, de egy kiadós szállodai reggeli után, délelőtti, wellness előtti sétához ideális. Részletek itt.  

Szóval arborétum van bőven a környéken, így ha a sárvári meglátogatása után még több különleges növényt látnátok, a felsoroltak valemelyikébe feltétlenül menjetek el. Egész napos programra mi a Jeli arborétumot ajánljuk.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük