A rendszeres torna fitten tartja az agyat is. A mozgásról a legtöbbeknek a testi egészség fenntartása jut eszébe. Pedig az aktivitással igencsak sokat tehetünk a mentális frissesség érdekében is.

A tanulmányok szerint az aerob gyakorlatok elősegítik például az új idegsejtek növekedését az agyban, támogatják az új agyi kapcsolatok létrehozását. Ahogy a szakértők fogalmaznak: a mozgás fokozza az agyműködést javító neurotranszmitterek felszabadulását. Az aerob gyakorlatok hatására javulnak a kognitív funkciók, ezáltal megelőzhetővé válik a mentális hanyatlás. A kutatások azt is igazolták, hogy a rendszeresen tornázóknál kielégítőbb a hallási és vizuális figyelem, továbbá a motoros kontroll, valamint a végrehajtó funkciók is jobban működnek.

Az intenzitás vonatkozásában azt javasolják a szakemberek, hogy jelentős eredmény érdekében hetente háromszor célszerű aerob testmozgást végezni. Azok, akik ennyi időt tudnak szánni az edzésre, általában 2 százalékkal növelhetik a hippocampus, azaz a memória és a tanulásban részt vevő agyterület méretét. Ekkora növekedés elegendő lehet az életkorral összefüggő agyi változások egy-két évre történi ellensúlyozására. 

Ami pedig a mozgástípust illeti: a gyors séta, az úszás, a kerékpározás kiváló. De nagyon fontos mindezeket izomerősítő tornagyakorlatokkal is kombinálni. 

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük