Gyógyszer helyett testmozgás? Egy átfogó, friss kutatás eredménye szerint a rendszeres aktivitás jelentősen csökkentheti a depressziós tüneteket. De vajon melyek ezek a mozgástípusok?

A British Medical Journalban megjelent tanulmány szerint a testmozgás igencsak hatékony depresszió kezelő “gyógyszer”.  A globális kutatás elkészítésekor 14 ezer alanyt vizsgáltak meg, illetve többféle edzéstípus konkrét hatását vetették össze. Ideértve azok intenzitását is.

A szakértők úgy találták, hogy például a tánc, a gyaloglás és a kocogás a leghatékonyabb mozgásforma. De a jóga és az egyes aerob edzéstípusok is jelentős eredményt hozhatnak a depresszió kezelésében. Ez utóbbi esetében különösen a futás és az intervallum edzés az, amitől kiemelkedő hatás várható. Kiderült az is, hogy az erősítő edzések a nőknél hatékonyabbak, míg a férfiak esetében inkább a jóga vagy a kínai csikung hoz eredményt. Az életkori tényezőket vizsgálva az látszik, hogy az idősödőknél a jóga, a fiatalabbaknál az erősítő gyakorlatok bizonyulnak hatékonyabbnak a depresszió tüneteinek kezelésében.

A kapott eredmények tehát újfent bizonyítják, hogy a testmozgás hatékony depresszió kezelési mód lehet. Ami egyúttal azt is sugallja, hogy a megelőzésben is jelentős szerepe lehet a rendszeres edzésnek.

Mindezekhez természetesen hozzá kell tenni, hogy egyén és egyén között lehetnek különbségek, így a kezelési módszert illetően, az ideális aktivitás típus kiválasztásával kapcsolatban javasolt szakértő tanácsát kérni. 

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük