Egyre népszerűbb a fiatalok körében is a gyógyfürdőzés. Az egyik ismert hazai gyógyszálloda reumatológus főorvosa, dr. Kurth Géza szerint ez egyáltalán nem véletlen. Hiszen a gyógyvíz, a termálvíz sok, a modern életvitelhez kapcsolódó problémára is megoldást kínál. Ezt pedig a fiatalok is tudják.

A szakértő szerint kutatások is igazolják, hogy a fiatalok szívesen gyógyfürdőznek. A 18-24 éves korosztály harmada jár évente gyógyfürdőzni. Persze nem csak azért, hogy gyógyuljanak. A gyógyfürdőzés remek közösségi élmény is.

A reumatológus szakorvos szerint a fiatalok kezdik felismerni, hogy kiváló a gyógyvíz a felgyorsult életvitel következtében kialakuló stressz enyhítésére. Gyógyír lehet a gyógyfürdőzés továbbá az alvászavar kiváltotta panaszokra, sőt a mobiltelefon használat során kialakult rossz testtartás okozta tünetek is kezelhetők. Egy-egy lazító gyógyfürdőzés az SMS-nyakként hívott jelenségre is kínál megoldást. De a gyógyvíz a sportsérülések regenerálódását is segíti.

Ugyanakkor a gyógyfürdőzés remek társasági program is. Az érintett korosztály tagjai pedig tagadhatatlanul szívesen mennek közösségbe. A barátokkal való fürdőzés egy közös szaunázással kiegészítve remek időtöltés. Sőt, a manapság egyre népszerűbb zenés éjszakai fürdőzésekre is nagy számban érkeznek fiatalok. 

A harmadik ok, amiért a fiatalabb generáció szívesen gyógyfürdőzik: a vizes élmények összeköthetők országjárással. Ahogy a szakértő fogalmaz, mivel a fiatalok közül sokan inkább az aktív pihenést részesítik előnyben, az akár gyógyászati célú termálfürdőzést szívesen kötik össze kirándulással, városnézéssel. Az országban több mint 80 minősített gyógyfürdő közül választhatnak, ezek környéke rendkívül gazdag természeti és történelmi látnivalókban a dunántúli régióban Hévíztől és Sárvártól kezdve az Alföldön át egészen Észak-Magyarországig.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük