Ha télen wellnesselni megyünk, a kinti mozgás lehetősége gyakran talán eszünkbe sem jut. Igaz, ilyenkor kevesebb az alternatíva, de azért nem nulla. Például egy téli nordic walking szuperül átmozgat. És még a klasszikus wellness is jobban esik utána. Csak egy-két dologra figyelj, ha mondjuk így járnád be télen Sárvárt a lazító fürdőzés előtt.

Először is melegíts be! Nem ciki nyújtani, kicsit átmozgatni az izmokat, mielőtt elindulunk. Igaz, közel a gyógyvíz, de azért valószínűleg senki sem szeretné, hogy az izmok, az ízületek megsérüljenek a téli mozgás közben.

Öltözz rétegesen! Sokan követik el azt a hibát, hogy felveszik a téli kabátot, és jól beleizzadnak. Ennek következtében pedig megfáznak. Ha induláskor hideg is van, később úgyis bemelegszünk. Legyen tehát mit levetni és a derekunkra kötni. Sőt, az a legjobb, ha funkcionális aláöltözetet is rendszeresítesz, ha sűrűn nordic walkingozol.

Nem a gyorsaság a fontos. Kényelmesen sétálj és ügyelj arra, nehogy túlságosan megizzadj. A wellness pihenés mellett végzett sport lényege, hogy kellemesen átmozgassa az izmokat. Nem a teljesítmény maximalizálása a cél.

Ha már az öltözéket említettük, érdemes a cipőre is figyelni. Legyen sportos és könnyű – ez lenne az alap. De esős, havas időben inkább az az elsődleges, hogy ne ázzon be.

Ja, és vegyél fel kesztyűt és sapkát is!
Összességében: nem kell tartani a téli időjárástól. Viszont alkalmazkodni kell hozzá, mert a mozgásra a wellness alatt is szükség van. Sok egyéb dolog mellett a napfényből történő D-vitamin gyűjtése miatt is. Amúgy hideg után még jobban esik a wellness: a gyógyvíz és a szauna is igazán jól ellazít.

Szóval hajrá, télen fedezzétek fel nordic walkingozva Sárvárt!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük