Két gyógyfürdőzés között menjünk el nordic walkingozni. Attól még, hogy az ízületek nem száz százalékosak, a wellness alatti mozgásról azért nem kell lemondani. Még akkor sem, ha az aktivitás olykor fájdalommal is jár.

A gyógyfürdő ugyanis képes annyira ellazítani az ízületek körüli izmokat, hogy kíméletes sétára még az is képes lehet, akinél egyébként mozgáskorlátozottságot eredményez az ízületek merevsége. Persze nem a futásra gondolunk itt. De akár egy gyorsabb tempójú, hosszabb nordic walkingozásra is képesek lehetünk, ha az aktivitás előtt gyógyvizes fürdőzéssel kezeltük az izmok, az ízületek, az inak merevségét. És, hogy miért a nordic walking? Mert ez a mozgásforma nem terheli az ízületeket, ennek ellenére nagyon hatékonyan erősíti az ízület környéki izmokat. Erre pedig nagy szüksége lehet a mozgásszervi problémákkal küzdőknek. Hiszen a beszűkült mozgás miatt egyre leépül az izomzat, így az ízületekre jutó nyomás is nagyobb lesz. Ezáltal a fájdalom is erősebb. Ha viszont rendszeres a terápia, ezt meggátoljuk. Idővel az ízületekre jutó terhelés sem vált majd ki fájdalmat. De a nordic walkingnak ezen felül is van hozadéka. Mégpedig az, hogy a többi izmot sem hagyja pihenni, a testünk izmainak 90 százalékát ugyanis átmozgatja. Ugyanakkor a rendszeresen nordic walkingozóknál 30-40 százalékkal csökken a krónikus megbetegedések kialakulásának az esélye. Továbbá mérsékelhető a vérnyomás, csökkenthető a testsúly, és még a stresszt is oldja. Ahogy a gyógyfürdőzés is, amire a nordic walking edzés után is célszerű sort keríteni. Ha van rá módunk, ne csak edzés előtt, hanem utána is lazítsunk egy kicsit a forró vízben. Az igénybevételt követően fontos az izmok megnyugtatása.

Persze nem mindegy, hogy mi váltja ki az ízületi fájdalmat. Más a helyzet, ha öregedésből ered a panasz, és akkor is, ha gyulladás okozza a tünetet. Ezért ha bizonytalan lennél abban, hogy neked jót tenne-e egy gyógyfürdőzős, nordic walkingozós program, kérd az orvosod tanácsát! Mindenesetre az tény: a gyógyvíz az esetek többségében nagyon jó hatással van az ízületi panaszokra, és az sem kérdés, hogy a nordic walking az ízületi panaszokkal rendelkezőknek az egyik legideálisabb mozgásforma.

Ha Sárvárra jössz, remek nordic walkingozó helyeket találsz. Íme, egy erről szóló bejegyzés. Itt pedig az itteni termálvíz gyógyhatásairól olvashatsz

Persze Sárváron nem csak nordic walkingozás közben lehetsz aktív. Ha biciklizés szimpatikusabb, kerékpár túrára is indulhatsz a nyaralás alatt. Akár a TDM irodában bérelt bringákkal is.


A Sárvár környéki bringás túraúton már kerékpáros szervízpont is található. Így ha a kirándulás alatt gyors javításra szorul a bicaj, ezeket a nyilvános szervizeket bármikor igénybe veheted.


Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük