Miért érdemes a nyaralás alatt természetközeli programokon is részt venni? Mert igazán feltöltődni csak a zöldben tudunk. És ezt nem csak mi mondjuk, hanem a tudomány is igazolja.

Egészen pontosan Richard Ryan, a Rochester egyetem pszichológia professzora fogalmazott úgy: “Amikor kimerültnek érezzük magunkat, akkor elsődlegesen nem a kávéhoz kellene nyúlnunk, hanem a természethez.” A szakértők meglátása szerint már másfél órás természetjárás képes elűzni a legsötétebb gondolatainkat is… Ha ez így van, gondold csak el, milyen eredményt hozhat az, ha mondjuk a nyaralás minden napjára beiktatsz egy-egy természetközeli programot. Vagy mondjuk olyan szállást választasz, ami mondhatni a zöldben található.

Ahogy a hozzáértők mondják: nem kell egyébként nagy dolgokra gondolni a zöld programokat illetően. Egy kis esti séta egy parkban, csónakázás egy tavon, kocogás az erdőben, kicsit a nyüzsgés elől elbújva elmélkedni. A lényeg, hogy a természet és a növények energiája vegyen körül minket. És ezt megintcsak alátámasztja egy kutatás eredménye. Még 2015-ben derült ki egy tanulmányból, hogy a természetben végzett rendszeres séta képes megakadályozni a depresszió és a mentális betegségek kialakulását. 

Szóval ha van rá lehetőséged, a nyaralás alatt se hagyd ki a természetközeli programokat. 

Amennyiben Sárváron jársz, feltétlenül kirándulj el a csónakázó tavak felé – akár kerékpárral -, sétálj egy nagyot az arborétumban, barangold be a Rába partját, tegyél pár kört a Nádasdy-vár körül lévő parkban és ne hagyd ki az erdei környezetben lévő Sárvári Kalandparkot se. 

Ja, és azt se feledd, hogy Sárváron már vezetett erdőfürdő séták is indulnak. A Tourinform Irodában akár ezekre is jelentkezhetsz. További részletek itt.

Végül még egy tipp. Ha igazán természetközeli szálláshelyet keresel Sárváron, az arborétummal átjárható Ensana Hotel ideális választás. Akárcsak a zöldre és a sárvári csónakázó tavakra néző Spirit Hotel.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Atmoszféra apartmanok

Válassz szállást az Atmoszféra apartmanok kínálatából! Az aktuális ajánlatokért irány a szállás weboldala!

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!