Friss kutatások igazolják, hogy az erdei hangok hallgatásával jelentősen csökkenthető a hétköznapi stressz. Sokkal jobban, mint a mondjuk meditációs felvételekkel. Mindehhez ráadásul nem is kell az erdőben tartózkodni.

A felmérések szerint a madárdal vagy a szélben rezgő levelek hangjai 30 százalékkal pihentetőbben hatnak, mint mondjuk a relaxációs zenék – derült ki a National Trust egyik legújabb tanulmányból.

A vizsgálat során az alanyok egy percig hallgattak felvételről erdei hangokat, ami után a saját állításuk szerint 30 százalékkal nyugodtabbnak érezték magukat. Ezzel szemben a meditációs zenék, hangok, vagy a csend “hallgatása” után nem változott a relaxációs szintjük.

Mindezekből két dolog következik. Az egyik, hogy az erdő, azaz egy megnyugtató atmoszféra hangjai jelentősen csökkentik a stresszt. A másik, hogy mindehhez nem feltétlenül kell ott lenni az erdőben.

Ugyanezt igazolja egyébként a Walnut Unlimited kutatása is. Egészen pontosan azt, hogy az erdei hangok hallgatása 25 százalékkal csökkenti a stresszt és 20 százalékkal mérsékli a szorongást. Mindezt 600 ember elmondására alapozva állítják.

Mi ennek a magyarázata?

A szakértők szerint mindez evolúciós folyamatokra vezethető vissza. Hiszen elemi igényünk van arra, hogy olyan természetes környezetben éljünk, mint például az erdő. Vagyis elég csak a hang, és máris biztonságban, nyugodt környezetben érezzük magunkat. Ha halljuk a megnyugtató atmoszféra hangokat, akkor arra emlékeztetjük magunkat, hogy egy pihentető helyen vagyunk. Bárhol is tesszük mindezt.

Próbáld ki te is!

A sárvári TDM legújabb alkalmazásának a segítségével mindezt te is könnyedén kipróbálhatod. A nemrég létrehozott felületen Sárváron is hallható megnyugtató atmoszféra hangokat hallgathatsz. Vagyis úgy relaxálhatsz a fürdővárosban, hogy valójában nem is vagy ott. Jól hangzik, igaz? Mindez persze egy kis kedvcsinálóként is szolgál, hiszen ha virtuálisan sikerül kicsit ellazulni, képzeld el, milyen lehet ugyanez a helyszínen.

Próbáld ki! Ha pedig kedvet kaptál egy kis sárvári feltöltődéshez, itt találsz akciós szállásokat.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük