Ha nem szeretnél extra szolgáltatásokra költeni, akkor is lehet nagyon is hasznos egy gyógyfürdőzős nap. Csak egy kis tudatosságot kell belevinni a programba.

A gyógyvíz összetevői ugyan egy nap alatt nem fognak különösebb hatást gyakorolni a szervezetre, de a stressz okozta tünetek nagyon jól kezelhetők így. A hő hatására az izmok ellazulnak, a feszültség elillan. Akárcsak a szaunában. De a termálvízben ezt a hatást a masszírozó vízsugár még tovább fokozza. A legtöbb fürdőben, így Sárváron is van lehetőség pezsgőfürdőben is töltődni. De itt a buborékok a klasszikus “lazítós” medencében is megdolgozzák az izmokat. Hol célzottabb, erősebb vízsugár kíséretében, hol gyengébb, simogató víz alatti hullámok formájában.

Aztán ott van még a nyakzuhany is. Ez szintén alkalmas arra, hogy enyhítsen a stressz okozta izomfeszülésen. A feszültség miatt beállt nyak és vállizom az erős vízsugárral nagyon jól szétmasszírozható.

Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy a fürdőben aktív mozgásra is van lehetőségünk. Sárváron legalábbis rendszeresen tartanak aqua fitnesz programokat. Ezeken bárki részt vehet. És nem is kell érte pluszban fizetni. Érdemes kihasználni a lehetőséget, hiszen mint tudjuk: a vízben sokkal könnyebb mozogni, a testünk gyakorlatilag súlytalan. Így az ízületeket sem éri komolyabb terhelés. Vagyis azok is át tudják mozgatni magukat, akiknek a szárazföldön nehezükre esik aktívnak lenni. Végül ott a floating. Korábban már írtunk arról, hogy a vízre való felfekvés is sokat hozzá tud tenni a wellness élményhez. Érdemes kicsit így is lazítani. No meg csúszdázni is. Használjuk ki, hogy felnőttként egy kicsit újra gyerekek lehetünk. Meg azt is tegyük meg, hogy a külső medencében fürdőzve gyűjtünk egy kis D-vitamint. Töltsük fel a raktárakat télre, használjuk ki, hogy ilyenkor, ősszel is érheti napfény a testünk nagyobb felületét. Ha így gyűjtünk D-vitamint, az immunrendszer is erősíthető, de a stresszes helyzetekkel szemben is ellenállóbbak leszünk.

Szóval nem kell ahhoz mélyen a zsebünkbe nyúlni, hogy a wellness az átlagnál nagyobb élmény és igazán hasznos legyen. Csak egy kicsit tudatosabb tervezésre van szükség, mint egy spontán fürdőzéskor.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük