Attól még, hogy nyaralunk, nem feltétlenül kell minden percnek passzív időtöltésről szólnia. Sőt, ahhoz, hogy igazán élményteli legyen a kikapcsolódás, talán célszerű is pár óra mozgást beszervezni a napi programba. De mikor és milyen aktivitást?

Ha Sárvár vonatkozásában nézzük a lehetőségeket, minden adott a terepfutáshoz, az úszáshoz, a nordic walkinghoz és kerékpározáshoz. De ne feledjük a jógát sem vagy a szabadtéri erősítő edzéseket. Ez utóbbira a csónakázó tó partján lévő parkban kínálkozik lehetőség. De a vízpart remek terep a reggeli futáshoz, a nordic walkingozáshoz is. Meg persze a jógához is. Bár ez utóbbihoz a sárvári arborétum talán még ideálisabb. Itt valahogy az átlagnál megnyugtatóbb a közeg – erről itt írtunk korábban LINK. Persze az arborétumban nem csak jógázni lehet, rendszeresek itt például a nordic walking edzések is. Amiket egyébként a parkkal közvetlenül átjárható Thermál Sárvár szervez. De természetesen önállóan is belefoghatunk egy-egy gyaloglós aktivitásba.

Aztán ott a kerékpározás lehetősége is. A Tourinform Irodában akár hagyományos, akár elektromos meghajtású bringákat is kölcsönözhetünk. Ezekkel a város új bringaútjain is suhanhatunk, de távolabbra is bátran elmerészkedhetünk. A Jeli Arborétum vagy a Ság-hegy remek célpont. Ha egész napos túrát terveztek, csak ajánlani tudjuk ezeket a helyeket. 

Végül ott az úszás és a fitnesz. Az előbbihez a legkézenfekvőbb helyszín a Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdő. Itt természetesen úszómedence is található. De kisebb átmozgató edzésekhez a saját wellness egységgel rendelkező helyi szállodák is alkalmasak. Ne feledjük továbbá a fitneszt. Ma már a legtöbb hotelben találni legalább egy-két edzőgépet. Használjuk ezeket! Persze akkor se kell lemondanod a beltéri kardióról, ha az általad választott szállodában nincs lehetőség fitnesz edzést tartani. Ebben az esetben irány a fürdő. Itt komoly edzőtermet találsz az uszoda melletti egységben. Sőt, itt még vizi aerobik edzéseken is részt vehetsz.

Testmozgásra tehát bőven van lehetőség Sárváron. Ha hozzánk jössz nyaralni, ezekről se feledkezz meg. A lazító programok mellett lehetőség szerint azért áldozz időt a kikapcsolódás aktív változataira is. 

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük