Ha végre elérkezik az idő, és eljutunk vakációzni, egyfajta alapvető, belső elvárásként jelenik meg az igény, hogy a pihenés legjobb pillanatait fotón is megörökítsük. 

Azonban mivel a legtöbbünk nem profi fotósként érkezik a nyaralásra, így az is természetes, hogy ezek a képek nem mindig sikerülnek úgy, mint egy magazin fotó. Ez pedig sok esetben frusztrációval tölt el minket.

A jó fotóknak számos titka van, és egy igazán jó képhez nem egy, hanem több dologra is figyelned kell egyszerre. Tudjuk, egy család esetében ezt nem a legegyszerűbb kivitelezni, hiszen ahány gyerekek, azok annyi felé fognak szaladni, így meglehetősen nehéz elcsípni a pillanatot, ahol minden és mindenki a helyén van.

De jó hírünk van, nehéznek nehéz ugyan, de koránt sem lehetetlen. De akkor mégis hogyan? Hogyan tudunk jobb minőségű fotót készíteni? A titok annyi, hogy van néhány szabály, amit ha betartunk, akkor a képeink minősége ugrásszerűen megemelkedik majd. 

De nem is húzzuk tovább, lássuk is ezeket a szempontokat.

Változtass az időbeosztáson. Próbáljátok ki, hogy a reggelit a szabadban, a napfényben fogyasztjátok el. Meglátod, a korai fények csodát tesznek majd a képekkel.

Aztán játszhatsz is ezekkel a fényekkel. Használd ki a fény-árnyék kínálta számtalan lehetőséget. Helyezd el úgy a fotó tárgyát – akár a hátizsákod segítségével -, hogy az megfelelő árnyékban legyen, és ne égjen ki a fotó. A nyári időszakban, a napközbeni tűző napon nem sok jó kép fog készülni. Arra is ügyelj, hogy a Nap lehetőleg mögötted legyen, így kiváló színeket fogsz kapni még a legfényesebb időszakokban is. Nappal szemben részleteket veszítesz el, és szükségtelen árnyékok is keletkezhetnek.

Próbáld mellőzni a vakut, ugyanis ha nem megfelelően van használva, akkor nem a kívánt hatást fogjuk elérni vele. Ne ijedj meg attól, ha picit árnyékos az idő, a felhők egyfajta szűrőként fognak működni Nap előtt, így inkább fordítsd azt a hasznodra.

Használj polárszűrőt! Bizonyára te is észrevetted már, hogy ha napszemüveget viselsz, akkor az ég és a tenger színei sokkal élénkebbnek tűnnek, mint anélkül. Ez ennek a kis kütyünek köszönhető, ugyanis kiszűri a visszaverődő fényt, ami egy vizes felület esetén lesz csak igazán a hasznodra. Tudjuk, nem egy olcsó dolog, de egyre mindenképp megéri beruházni.

Mindezek felett még egy fontos tanács: reseteld az elvárásaidat! Nem kell minden esetben díjnyertes fotókat készítened, azt bízd azokra, akiknek ez a szakmájuk. Ha a fenti tanácsokat megfogadod, már nem lesz okod a panaszra, amikor nosztalgiázni otthon előveszed majd az albumot.  

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük