Ha nyári vakációt tervezünk, a wellness vonatkozásában rendszerint csak a fürdőzős, strandolós élményekre koncentrálunk. Pedig a hidegebb időszakokban népszerűbb kényeztető szolgáltatásokkal is érdemes számolni. Egészen konkrétan a szaunázással.

Attól még ugyanis, hogy kint jó idő van, a szaunázás ugyanúgy jót tesz a szervezetnek.

Az más kérdés, hogy a kánikulában általában kevésbé vágyunk még több izzadásra… Ami érthető, de mi mégis arra biztatunk, hogy próbáld ki a nyári szaunázást is. Egyebek mellett azért, mert stressz nem csak télen ér. A jó időben is ott vannak a feszült napok. A szauna pedig köztudottan remekül ellazít.

Fontos szempont lehet az is, hogy aki szaunázik, rendszerint a nyári meleget is jobban bírja. Plusz a szauna segít abban, hogy a bőrünk szép legyen. A méregtelenítés hatására a bőr megújul, felfrissül. Talán még szebben is barnulunk akkor, ha szaunázunk. Ne feledjük továbbá, hogy a szaunázással nyáron a napfénytől kialakuló pattanások is kezelhetők.

Végül: a szaunázás mindig élmény. Különösen a szakértő szaunamester által vezényelt szeánszokról érdemes ezt elmondani. Amik nem mellesleg hűsítő hatásúak is lehetnek. Ezt kevesen tudják. Bizony: a szaunában kérhetünk jeges felöntést is, ami még a nyári izzadás során is hozhat felfrissülést. Jól hangzik, igaz?

Ha teheted, a nyári vakáció alatt se mondja le a szaunázásról! Arra azonban ügyelj, hogy egészségügyi panasz esetén fontos a körültekintő hozzáállás. Szív- és érrendszeri panaszokat észlelve mindenképpen kérd ki szakorvos tanácsát. Figyelj továbbá arra, hogy tele hassal ne szaunázz. Inkább többször “izzadj” rövid ideig. Illetve a szaunázás után közvetlenül ne napozz! Ja és természetesen gondoskodj a megfelelő folyadékpótlásról.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük