A nyaralásnak, a wellness hétvégének nem csak a fürdőzésről kell szólnia. Bár a kellemesen meleg vízben történő fürdőzés kétségtelenül a lazítás egyik legjobb módja, mégis azt gondoljuk, a kikapcsolódás csak akkor lehet teljes, ha aktív időtöltésre is áldozunk. Mondjuk joggingra.

Egyeseknek a futás túl megerőltető, a nordic walking meg túl idegen. Így inkább az mondják, hogy egy rövid városnéző sétán kívül inkább csak fürdőznek. Pedig ott a jogging is, mint remek mozgásforma. Ez se nem futás, se nem séta. A kettő közötti kellemes sport. Persze attól még, hogy nem erőlteti meg túlzottan az izomzatot, rendkívül hasznos. Egyebek mellett növeli az állóképességet és meggátolja, hogy a koleszterin beépüljön az érfalakba. Sőt, még fogyaszt is. A jogging-szerű mozgással átlagosan 300 kcal-ától szabadulhatunk meg. Ráadásul mindezt úgy tehetjük, hogy közben nem erőltetjük túl az ízületeket, a hátat. És még az izmok se fáradnak el különösebben. 

Persze egy kiadós jogging után ugyanúgy jólesik majd a termálvízben vagy a szaunában lazítani. De mégsem érezzük a sportolás után, hogy hulla fáradtak vagyunk. 

Amit pedig még szintén érdemes kiemelni, hogy a jogging – mint számos más sport – boldogabbá is tesznek minket. A mozgás során ugyanis endorfin, azaz boldogsághormon termelődik. Mindez pedig tovább fokozódik akkor, ha mondjuk a természetben kocogunk. Hiszen zöld környezetben töltődni mindig egy kicsivel nagyobb élmény. Sárváron kiváló hely erre például az arborétum vagy a csónakázó tó körüli festői környezet. 

Szóval ha wellness-szelni, nyaralni indulsz, ezután ne csak a fürdőruhát, hanem a sportcipőt is pakold el a bőröndbe! Ha futást nem is, egy kis joggingot mindenképpen iktass be a kikapcsolódás programjai közé.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük