Manapság olyan enyhék a telek, hogy a pollenek már a tél közepén megjelennek. Vagyis amíg néhány éve ráértek az allergiások a tavasz elején felkészülni a virágzásra, addig mára január vége lett a szezon kezdete.

Egészen konkrétan az égerfa, a mogyorófa, a tiszafa és a ciprusfélék kezdtek el pollent szórni. De mit tehetünk az egyre korábban kezdődő allergiaszezon ellen?

Azzal, hogy minden előbb indul virágzásnak, nem sokat. Ez a keményebb fagyok elmaradásának a következménye. Viszont a tünetek idő előtti megjelenéséért, illetve a későbbi panaszok enyhítéséért tudunk mit tenni.

Egy-egy kiadós sószobás kúra, sóbarlang kezelés mindkét esetben segítséget nyújthat. A belélegzett só apró szemcséi ugyanis kisöprik a polleneket a légzőszervekből. Tehermentesítik a tüdőt, könnyebbé teszik a légzést. Ezáltal az irritációt is megszüntetik, és ellenállóbb is lesz a szervezet. 

Kicsit szakmaibban…

A sós levegő a belégzéssel átmossa a tüdőt. A sórészecskék – ozmotikus hatásuk révén – segítik a légzőszervekben a folyadékáramlást. A só gyakorlatilag kiszárítja a tüdőből a felesleges folyadékot. Ahogy a szakértői kutatásokban is fogalmaznak: mivel a só ionrácsos anyag és magas az ionerőssége, így roncsolja a fehérjék közötti fizikai kötődéseket. Ez a tüdő esetében azt jelenti, hogy fellazítja a gélréteget, ami ezután könnyebben ürül. Mindezeknek hála csökkenthető a tüdő gyulladása és az allergének, szennyeződések is gyorsabban ürülnek – fogalmaztunk egy korábbi posztunkban.

Szóval ha allergiás tünetek gyötörnek, nem lehet kérdés, hogy a sóbarlang, a sószobás kezelés számodra is hatásos lehet. Akár már a tél vége felé érdemes lehet beiktatni egy wellness-szel összekötött kúrát. Akár a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben.

Persze a sós levegő nem csak az allergiások számára lehet jótékony. Arról, hogy mi mindenben segít még egy kiadós sószobás relax, ebben a bejegyzésünkben írtunk korábban.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük