Hamarosan itt a nyár, s ezzel együtt nyitnak a strandok, kezdődik a szezon. Ilyenkor az emberek legszívesebben valahol a vízparton töltik a vakációt, ezzel együtt azonban számolni kell azzal, hogy jelentősen megszaporodnak majd a vízi balesetek is.

Azért, hogy a nyaralásunkról kellemes élményekkel térhessünk haza, nem árt, ha már jó előre felkészülünk, illetve gyermekeinket is felkészítjük a fürdőzés veszélyeire.

Hajlamosak vagyunk abba a hibába esni, hogy azt gondoljuk, velünk ez ugyan nem történhet meg – pedig hiába vagyunk a lehető legóvatosabbak, a baj pillanatok alatt bekövetkezhet.

A medence- és vízbiztonság kiemelten fontos, különös tekintettel a kisgyerekre.

Attól függően, hogy hol fürdünk, különbségek lehetnek a biztonsági kockázatokban. Egy dolog azonban vitathatatlan: lényegtelen, hogy milyen típusú és mélységű vízben (uszoda, kerti medence, felfújható medence, tó, folyó, tenger, stb.) fürdőzik a gyermekünk, felügyelet nélkül sohasem szabad hagyni őt.

Mindig aktívan felügyelj rá, és sose gondold azt, hogy biztonságban van!

A csecsemőknek és kisgyermekeknek mindig egy karnyújtásnyira szabad lenniük.

De az úszni tudó gyermekünket se hagyjuk felügyelet nélkül fürdőzni. A légutakba került víz hamar bajt okozhat. Ezenfelül azzal is számolnunk kell, hogy hiába tud úszni, ha a vízben pánikba esik valamitől, a beszűkült tudatállapota nem engedi őt reálisan gondolkodni, ami könnyedén fulladáshoz vezethet.

Ezenfelül meg kell értetni a gyermekünkkel, hogy mindig csak valakivel együtt úszhat.

Kapjon biztonsági oktatást, beszélni kell vele a veszélyekről, hiszen ezzel sokat tehetünk a megelőzés érdekében.

Várd el tőle, hogy jól viselkedjen! Tudnia kell, hogy víz közelében nincs rohangálás, mert könnyedén elcsúszhat, ami szintén nagyon balesetveszélyes. Illetve ugyancsak tilos viccből a segélykiáltás is.

Felhevült testtel sem szabad vízbe ugrani, mert az könnyedén szívleálláshoz vezethet, de ugyanez vonatkozik arra is, ha szórakozásból másokat akarunk a vízbe lökni – ez egy rendkívül felelőtlen és veszélyes játék lehet.

S nem utolsósorban az időjárási viszonyokat sem szabad figyelmen kívül hagyni. Ha vihar közeleg – de közvetlen utána is -, szigorúan tilos fürdeni, úszni. Várd meg, amíg lecsendesedik az időjárás, és újra teljesen biztonságos lesz a víz.

Bízunk benne, hogy saját, és gyermeked biztonsága érdekében megfontolod és megfogadod a fenti néhány egyszerű, mégis rendkívül fontos tanácsot. Ha így teszel, te is és családod is gondtalanul élvezhetitek majd a vizek nyújtotta örömöket.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük