Kicsit kutakodtunk a témában és arra jutottak, hogy a lélektani stressznek négy fő típusa van. Az első az, amikor bizonyos feladatot megadott időn belül kell elvégezni, a második, amikor nem vagyunk elég hatékonyak ezért érzünk nyomást. Aztán ott van a konfliktus, illetve a szorongás, a félelem és a düh – ezek együtt tartoznak a negyedik kategóriába. Ezekkel valószínűleg már te is találkoztál. Ami nem különösebben problémás dolog. Amíg nem állandósul a feszültség, addig a lelkünk és a testünk se betegszik ebbe bele. Ellenkező esetben viszont jön a hátfájás – például. Meg elkezd nyomni a váll és a nyak.

Mert a mentális problémák sokszor fizikai tünetekben realizálódnak. Stresszes helyzetben ugyanis a szervezet felkészül arra, hogy küzdeni kell. Az izomzat megfeszül, a szívverés felgyorsul. Gyakorlatilag reakció készek leszünk. Ha kell, futunk, ha kell, küzdünk. Ez az állapot egyébként sokszor produktívvá, nagyon is koncentrálttá teszi az embert. Szóval a stressz nem feltétlenül rossz dolog. Biztosan ti is emlékeztek egy stresszes vizsgára vagy egy állásinterjúra. Meg arra is, hogy úgy elfáradtatok egy rövidebb mentális igénybevétel után, mintha több napon át dolgoztatok volna megállás nélkül. Ez azért van, mert a szervezet tényleg mindenre felkészül. És még ezzel sincs gond. Egy-egy alkalommal elmegy. De, ha már állandósult a feszültség, a szervezet sem tudja, hogy most mi a helyzet, így a feszült izmok is úgy maradnak. Állandó lesz a készenlét, és elkezd fájni a nyak és a hát is. Ez pedig már az a szint, amikor a test jelzi, hogy pihenni kell. Pontosabb arra hívja fel a figyelmet, hogy célzottan kell kezelni a tüneteket. Mind lelkileg, mind testileg. Ha mi is hasonlót tapasztalunk, gondoljuk végig, mi okozta a panaszt, lazítsuk el az elmét és testi tüneteket is kezeljük. Egy gyógyfürdő például kiváló helyszín lehet mindkettőre.

A forró víz, a szauna amellett, hogy a hő segítségével ellazít minket, lehetőséget teremt arra, hogy kicsit a lelkünkben is rendet tegyünk. De ott van még a nagyon is hatékony nyakzuhany, és ne felejtsük el, hogy masszázst is kérhetünk a wellness alatt.

Szóval, ha stresszesek, feszültek vagyunk, és ez már testi tüneteket is ölt, számoljunk a gyógyfürdő kínálta lehetőségekkel! Mutatjuk, hogy Sárváron mi minden vár rád. 

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük