A nyaralás és az egészség összefüggésére már egy jó ideje rávilágított a tudomány.

A kutatók számos esetben vizsgálták azt, hogy a pihenés, az, hogy kiszakadunk a mindennapi rutinból, milyen nagyfokú egészségvédő hatással rendelkezik.  

Mi pedig most azzal szeretnénk foglalkozni, hogy vajon milyen rendszerességgel kellene bepakolni a bőröndünket ahhoz, hogy ez a pozitív hatás érvényesülni tudjon.

Ha tehát nyaralásról van szó, mindig felmerül a kérdés, hogy mégis milyen gyakran utazzunk. 

Az effajta kikapcsolódásnak életünk részének kellene lennie. Nem szabadna, hogy a munkánk, vagy az anyagiak miatt ne engedhessük meg magunknak.

A minimum mindenképpen az évi egy lenne. Ez mondhatni muszáj, kötelező. Évente legalább egyszer ki kell engednünk a gőzt. Ilyenkor feltöltjük a kimerült raktárainkat, hogy visszatérve újult erővel bírjuk a hétköznapokat a következő kiruccanásig. Igen, a következőig, ugyanis az ideális az lenne, ha néhány havonta el tudnánk utazni valahova.

Az, hogy milyen hosszú legyen egy-egy nyaralás, az több tényezőtől is függ. Egyrészt az egyéni lehetőségeink is nagyban meghatározzák. Az például, hogy a munkánktól mennyi időre tudunk elszakadni, de az is szempont, hogy mi magunk szeretjük-e a hosszabb vakációkat, vagy esetleg a több, de rövidebb utazás kapcsolnak ki minket igazán.

Ugyanis a mikrovakációknak is megvan a maga haszna. Ezek lényegében meghosszabbított hétvégéket jelent. Nagy előnyük, hogy nem igényelnek akkora szervezést, a munkahelyünkről is könnyebben el tudunk szabadulni egy, maximum két napra. S mivel csupán néhány napról van csak szó, így nagy valószínűséggel az úticél sincs olyan messze, tehát az utazás sem vesz majd el annyi időt.

Ha viszont egyszerre 1-2 hetet is távol tudunk tölteni, akkor igazán szerencsések vagyunk.

Az utazás gyakorisága tehát optimális esetben legalább évente egyszer egy hosszabb, és mellette egy-két rövidebb utazás. Viszont ha egy hosszabb vakációra nincs lehetőségünk, akkor figyelni kell arra, hogy a kisebbekből mindenképpen több legyen.

És hogy hogyan utazzunk gyakrabban? Legyünk kreatívak: keressük az akciós utakat, utazzunk belföldön, foglaljunk korán, hogy a legjobb lehetőségeket csípjük el. 

A nyaralás nem csak stressz csökkentését szolgálja, de a kreativitásunknak is jót tesz, ahogyan a szívünk egészségét is fejleszti – ezek tudatában ugye te sem fogod kihagyni?

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük