Nevével ellentétben ez a fajta masszázs nem csupán a sportolóknak vagy a sporttevékenységet végzőknek való. Valójában bárkinek, aki élvezni szeretné ennek a manapság igencsak népszerű masszázsnak a jótékony hatásait, függetlenül attól, hogy sportol-e avagy sem.

De mi is az a sportmasszázs?

Egy nyugati típusú, rendkívül sokoldalú mélyszöveti masszázsfajta, ami leginkább a svédmasszázshoz hasonlít, ám annál kevésbé finom és lassú fogásokkal dolgozik.

A terapeuták jóval erőteljesebb technikát alkalmaznak, ami magába foglalja a simítást, a gyúrást, a vibrációt, az ütögetést és a dörzsölést. 

A hobbi- vagy élsportolók tekintetében a sportmasszázs célja attól függ, hogy sportolás előtt vagy után kívánják azt igénybe venni. A sportolás előtti masszázzsal fellazíthatóak a merev és letapadt izmok, ez pedig nagyban csökkenti a különböző sportsérülések kockázatát.

Ha viszont sportolás után fekszik valaki a terapeuta kezei alá, azzal elősegíti a terhelt izmok regenerálódását. Továbbá segít az ott felhalmozódó salakanyagok kiürítésében úgy, mint például a tejsav, ami az izomláz kialakulásáért felelős.

További nagy előnye, hogy az esetleges korábbi sérülésekből származó hegszövetek lebontásában is fontos szerepe van.

De, mint az elején említettük, nem csak a sportolók veszik előszeretettel igénybe, hanem mára a wellness szállodák egyik legnépszerűbb szolgáltatása is egyben.

Hogy miért? Mert a fentieken kívül még számos kiváló hatással rendelkezik. Ilyen például a vérkeringés fokozása, az izomgörcsök megelőzése vagy az, hogy utána jóval rugalmasabbak lesznek a szövetek, ráadásul az izmok tápanyagellátása is megnő.

A fizikai következményeken túl azonban a lélekre gyakorolt pozitív hatásairól sem szabad elfeledkezni. Korunk népbetegsége lett a depresszió és a szorongás, s ahogy a masszázs során ellazulnak az izmaink, úgy nyugszik meg lassan a lélek is, és távozik belőlünk a szorongás, a feszültség.

Mint látod, egy közel fél órás sportmasszázzsal kicserélődik a test és a lélek. Ne hagyd hát ki te sem a legközelebbi wellness hétvégéd során!  

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük