Aki bekerült a stressz-spirálba, nehezen keveredik ki belőle. Jó, ha ezt tudatosítjuk magunkban, és erre gondolva szállunk szembe a mindennapos feszültséggel. Azok ugyanis, akik nem tesznek a rájuk nehezedő stressz ellen, később a feszültség miatt lesznek stresszesek. Ami egy végtelennek tűnő spirál. Ahhoz, hogy ne jussunk el idáig, az itt leírt stresszűző tippeket érdemes alkalmazni. De ha igazán hatékonyak szeretnénk lenni, a spontán “kezelés” mellett a megelőzésre is áldoznunk kell.

Ha úgy érezzük, hogy már nem tudjuk irányítani az életünket, akkor bizony elkéstünk. Ilyenkor már nem megelőzésre, hanem kezelésre van szükség.

Ebben az esetben már kis dolgok miatt is feszültek leszünk, túlhajszoljuk magunkat és nyugtalanná válunk. Nem ritka az alvászavar, a libidó csökkenése, a fokozott vagy csökkenő étvágy, a szórakozottság és a feledékenység. Gyakori tünet, hogy nehezen tudunk döntéseket hozni és irracionális dolgoktól is elkezdünk tartani.

Ezt ne várjuk meg! Vagyis ha jelentkeznek a stressz első jelei, álljunk meg. Bíráljuk felül a helyzetünket. De csakis azután, hogy elmentünk sportolni és ellazítottuk magunkat. Mondjuk a szaunában és/vagy a gyógyvízben.

Ha ugyanis így teszünk, nem csak a stressz-spirált kerüljük el, hanem megerősítjük az elmét annyira, hogy később sokkal jobban reagálunk a feszült helyzetekre. Így még kisebb lesz az esélyünk arra, hogy a stressz magával ránt minket.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük