Amikor wellness-szelni megyünk, legtöbbször nem kifejezetten aktív kikapcsolódást tervezünk. Vagyis az utazók többsége ilyenkor nem is nagyon kölcsönöz kerékpárt, inkább a relaxálós vizes élményeket választja. Ami érthető, hiszen ki szeretne fáradtan, izomláztól fájó lábakkal hazamenni… De azért ez még sincs így igazán rendjén.

Hiszen a wellness nem attól wellness, hogy nem csinálunk semmi. A lényeg inkább az lenne, hogy úgy legyünk aktivak, hogy közben ne merüljünk le teljesen. Ez azért fontos, mert így nem tudunk agyalni. A gondolatokat is leköti az élményszerzés. És ez az, amiben az e-bike-os kerekezés rengeteget segíthet.

Az ilyen bringákkal ugyanis úgy indulhatunk kirándulásokra, hogy az nem lesz megterhelő. Közben pedig az agy is kikapcsol. És ez az első érv. A második pedig az, hogy ezekkel a bicajokkal sokkal távolabbra is merészkedhetünk, mint a hagyományos kerékpárokkal. Az elektromos hajtásnak hála még a kevésbé edzettek is bátran indulhatnak akár 70 kilométeres utakra is. És ez az, amihez a harmadik érvünk kapcsolódik. Elektromos kerékpárra az is felpattanhat, aki amúgy keveset kerekezik, vagy akinek az ízületei kevésbé bírják a terhelést.

A negyedik érv, hogy az elektromos kerékpárral a sebesség élményét is megtapasztaljuk. Míg ugyanis a hagyományos biciklikkel átlagosan 15-20 km/óra sebességgel haladunk, addig az elektromos bringákkal a 30-as tempó is simán összejöhet. Végül: elektromos kerékpárt hajtani környezetbarát dolog. Főleg, ha azért választod ezt a közlekedési eszközt, hogy ne autóval közlekedj. A kocsiból egyébként könnyebb egy elektromos bringára átülni, mint egy hagyományos biciklire. Sok lemondással nem jár a városon belül – a nyaralás alatt végképp. Gondolj a környezetre is, inkább bérelj az egész wellness hétvégére elektromos bicajt, mintsem autóval közlekedj a-ból b-be.

Ha ezt tennéd, Sárváron a Tourinform irodában tudsz kölcsönözni ilyen bringákat. Akár rövidebb, akár hosszabb időre is. 


A Sárvár környéki bringás túraúton már kerékpáros szervízpont is található. Így ha a kirándulás alatt gyors javításra szorul a bicaj, ezeket a nyilvános szervizeket bármikor igénybe veheted.


VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük