Sárvárról sokan tudják, hogy az itt felszínre törő gyógyvíz egyedülálló hatásokkal rendelkezik. Viszont azt már kevesebben fedezik fel, amikor fürdőzni jönnek, hogy milyen kinti aktivitásra alkalmas helyszínek találhatók a városban. Pedig érdemes lenne, hiszen a spa élmények mellett az aktív testmozgásra is szükség van ahhoz, hogy igazán teljes legyen a wellness.

Egy kis futás vagy egy laza nordic walking a fürdőzés, a szaunázás előtt igazán jól indíthatja a napot. Akár már a reggeli előtt nekiindulhatunk… Majd a svédasztalos étkezéssel pótolhatjuk az elhasznált energiát. A kellemesen meleg termálvízben pedig regenerálhatjuk az izmokat.

No, de hol tudunk egy kinti edzést megejteni Sárváron?

Kiváló helyszín a Nádasdy-vár körüli park. Egy itteni kör körülbelül egy kilométer hosszú, szóval kezdőknek is ideális.

IMG_9212

A belvároshoz közel található és kedvelt nordic walking helyszín az arborétum. Igaz, ide belépőt kell váltani, de elég jelképes összegbe kerül. Amúgy szerintünk azért, hogy ilyen környezetben sportoljunk, megéri fizetni. Nemrég egy “Hogyan kell?” videót is készítettünk itt. Ebben a sárvári Danubius Hotel szakértője mutatja be, hogyan kell nordic walkingozni. Érdemes ránézni.

A harmadik helyszínünk a csónakázó tó. Vagyis inkább a csónakázó tavak – ha egészen pontosak szeretnénk lenni. Aki itt szeretne sportolni, szabadtéri fitneszgépeken is dolgozhat, bemelegíthet. Futáshoz, nordic walkingozáshoz ideális a helyszín. A tavak partján fák között kavicsos talajon mozoghatunk.

85_

Az ide vezető egyik út is remek terep a sporotláshoz. A Vadkert körutat sokan használják aktívabb mozgásra. Az aszfaltos út kiváló futáshoz, kerékpározáshoz, és remekül beépíthető útvonal egy városból induló sportolós körbe is. Szóval akik inkább kiépített környezetben szeretnek mozogni, azoknak ez ideális választás.

aktív nyaralás Sárvár

Az ötödik tippünk a kirándulóerdő. Ez – ahogy a körút is – gyakran része helyi futóversenyeknek. A kirándulóerdő egyébként a Vadkert körútról közelíthető meg. Az itteni útvonal pedig fák között, gondozott természeti környezetben halad.

nyaralás - vízpart

De ha kicsit “vadabb” közegben mozognál, a kirándulóerdőbe vezető úton tovább is haladhatsz, és a Rába partján is futhatsz vagy nordic walkingozhatsz egy jót.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük