Egyre többen vélekednek úgy, hogy a korai kelés és a 20/20/20 szabály együtt csodákra képes. Egyesek szerint több szempontból ez lehet a jóllét érzés egyik alapja. 

Született erről egy könyv is, ez a The 5 AM Club. A szerző, Robin S. Shamara ebben azt javasolja, hogy keljünk fel reggel 5 órakor és a nap első órájából 20 percet töltsünk valamilyen fizikai gyakorlattal, 20 percet elmélkedéssel és 20 percet tanulással. A rutin állítólag elhozza a mindennapokba a produktivitást, a kreativitást, az egészséget és a boldogságot. 

De miért lehet olyan eredményes ez a technika?

Varázslat nincs, mindez csupán a mentális és fizikai alapszükségletekről szól. Illetve arról, hogy még azelőtt eleget teszünk ezeknek, hogy mindenki más felébredne körülöttünk. Ha 5-kor kelünk, frissek vagyunk, nyitottak, a napi stressz még nem vette el minden kedvünket attól, hogy tanuljunk valamint vagy éppen mozogjunk egy kicsit.

Persze korán kelni nem könnyű, de ha megvan az elhatározás, és be tudjuk építeni a rutinba, hamar hozzászokhatunk. Az is világos, hogy napi 20 perc nem túl sok idő. Az említett könyv szerzője viszont azzal érvel, hogy a sok-sok apró erőfeszítés összeadódik. Ahogy írja: “Ha egy év alatt minden nap csak 1 %-kal szeretnél javítani egy képességeden, ezek a napok felhalmozódnak, és több mint 300 %-kal javulsz.”

A lényeg tehát: kelj fel korán és tölts egy órát magaddal! Add meg a lelkednek és a testednek azt, amire szüksége van, aztán indulhat a nap. Ha ez rendszeressé válik a mindennapokban, valószínűleg a jóllét érzés is állandósul.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük