Két láb helyett négy kerék… Miért ne fedeznéd fel Sárvár nevezetességeit bringázás közben? Mutatjuk, merre indulj akkor, ha a megszokottnál valamivel aktívabb módon ismernéd meg a fürdővárosváros attrakcióit. 

Kezdjük a túrát a Tourinform Iroda elől!

Itt ugyanis térképet is magunkhoz vehetünk, illetve bringát is bérelhetünk.

Persze nem csak hagyományos kerékpárt kölcsönözhetünk, hanem akár elektromos bicajokat is kérhetünk.

És miért ne tennénk ezt? Főleg, ha hosszabb túrára is vállalkozunk.

Szóval, ha megvan a bringa, irány a Sárvári kiskör, illetve a túraút első látványossága, a Nádasdy-vár. Pár fotó erejéig mindenképpen álljatok itt meg! Illetve ha az időtök engedi, a várban működő múzeumot is járjátok körbe.

Sárvár talán legismertebb attrakciója után aztán jöhet az útvona következő állomása. Csak pár méter tekerés, és máris a Sárvári Arborétumnál találjuk magunkat. Ahol ugyan kerékpározni nem lehet, de egy sétát itt is érdemes tenni. Meg megölelni pár fát. A tapasztalatok szerint az itteni növények ugyanis jóval erősebben közvetítik a Föld jótékony energiáit, mint máshol.

A belváros zöld szívéből aztán induljunk a városszéli zöldbe. A kiskörön haladva néhány kilométer megtétele után elérjük a Gyógyvarázs kerékpárutat. Ami valóban egy varázslatos útvonal, hiszen végig árnyas fák alatt, a városi csónakázó tavak mentén halad.

Bizonyos szakaszokon három másik útvonallal együtt. 

 

Nem véletlenül vezet egyébként itt ennyi útvonal. A csónakázó tavakon kívül ugyanis találunk itt kalandparkot, állatsimogatót és a fürdő nyári bejárata is csak pár száz méteres kitérő. Ja, és a Rába folyó partjáról és a Sárvári Kirándulóerdőről se feledkezzünk meg…

Merre tovább?

Ha a Spirit Hotelnél kiérsz a Vadkert körútra, dönthetsz, hogy jobbra vagy balra veszed az irányt. Amennyiben az előbbire esik a választás, az említett kalandparkhoz és a Vadkert Major állatsimogatójához is eljuthatsz, illetve a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőt is útba ejtheted. Jobbra kanyarodva pedig a fürdővároson áthaladó Termál Kerékpáros Túraúton haladva a “sárvári körök” valamelyikére rácsatlakozva újra visszagurulhatsz a belvárosba. 

Neked melyik bringás túraút a szimpatikus? A választáshoz a leíráson kívül egy térképet is mutatunk. Klikk a Sárvár.hu-ra, és böngészd át a lehetőségeket!


Járd be Sárvár megújult kerékpáros útvonalait! Akár a város nevezetességeit néznéd meg, akár egy kis plusz aktivitással tennéd még nagyobb élménnyé a nyaralást, érdemes felfedezned a fürdőváros kerékpáros lehetőségeit. Érkezz Sárvárra a pároddal vagy a családdal, a kerékpározást ne hagyd ki a programból. És ne csak nyáron kerekezz! Mivel a fürdőváros minden évszakban más arcát mutatja, tavasszal, nyáron és ősszel is remek élmény itt a bicajozás. Amennyiben kedvet kaptál a kerékpározáshoz, de az útvonalakat illetően, a bicikli kölcsönzési lehetőségekkel kapcsolatban kérdésed lenne, érdeklődj Sárvár Tourinform Irodájában

Jó bringázást! Jó feltöltődést, kikapcsolódást!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük