Amikor azt mondjuk, hogy gyógyvíz, a legtöbbeknek egy kénes szagú, sárgás-barnás színű víz jut az eszükbe. Helytelenül. Egyrészt azért, mert a kénes gyógyvíz sem feltétlenül kellemetlen szagú, másrészt nem csak kénes lehet egy gyógyvíz. Illetve nem csak barna színű… Ott vannak például a sós termálvizek. Amikról valamiért kevés szó esik. Pedig legalább olyan hatásosak, mint a kénes társaik.

Sőt. A sós vizek amellett, hogy kiválóan alkalmazhatóak például reumatológiai megbetegedések, csontritkulás esetén, a női szervek megbetegedése is hatékonyan kezelhető velük. A nátrium-klorid, azaz a só fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatása miatt rendkívül eredményes “gyógyszer”. Akkor kifejezetten, ha a víz még jódot is tartalmaz. Ez utóbbi összetevőnek ugyanis fertőtlenítő hatása is van. Szóval a sós gyógyvíz bátran alkalmazható krónikus nőgyógyászati betegségek esetén. Akár a petefészek-gyulladás vagy a meddőség kezelésében is jelentős eredményt hozhat. Persze nem csak hölgyeknek érdemes megfontolni, hogy időközönként beiktatnak egy sós gyógyvizes kúrát. A nátrium-kloridos víz a férfiak urológiai problémáira is kiváló. Illetve ne feledjük a különféle bőrpanaszokat se! A sós víz még a gyógyíthatatlannak tartott pikkelysömör kezelésében is jelentős eredményeket hozhat. 

Persze ahhoz, hogy a sós víz segítségével gyógyulást lehessen elérni, nyilván nem elegendő egy-egy alkalom. Mindenképpen kúraszerű alkalmazásban kell gondolkodni. Bizonyos esetekben akár kezelőorvost is célszerű bevonni. 

Szóval a nátrium-kloridos vízben nagyobb erő rejlik, mint azt sokan elsőre gondolnák… Úgyhogy ha mozgásszervi panaszok gyötörnek, netán nőgyógyászati betegséggel küzdesz, érdemes lehet egy kiadós sós vizes gyógyfürdő kúrát is kipróbálni a gyógyulás érdekében. 

Például Sárváron, ahol természetesen szakorvos tanácsát is kikérheted azért, hogy még célzottabb és hatékonyabb legyen a kezelés.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük