Tudtátok, hogy Sárváron is elrejtettek geocatching ládát? Több pont van a városban, amit érdemes felfedezni. Nézz rá, miről is van szó! Jó kis kaland a vállalkozó kedvűeknek.

Ahogy a geocatching.hu-n írják, ennek a szabadidős tevékenységnek a lényege, hogy egy vállalkozó kedvű játékos elrejt egy lezárt ládikát egy általa kiszemelt, valamilyen szempont szerint megismerésre, felfedezésre érdemesnek ítélt helyen. Na ilyet találunk Sárváron bőven. A pont koordinátáit GPS készülékkel rögzíti, majd az infókat közlik a geocaching.hu-n. A kalandra vágyó többi játékos ezeket letölti és útrakel, hogy felfedezze a pontokat.

Maga a kincsesláda egyébként nem más, mint egy vízhatlanul záródó háztartási dobozka. Ebben általában napló-füzet található, amiben két nyelven lehet üzeneteket olvasni és írni. A dobozban található még valamilyen apró emléktárgy is, amit a kincsvadászok magukkal vihetnek. Természetesen csak akkor, ha ők is hoztak magukkal valamit, amit a dobozba tehetnek.

Jó kis élmény lehet így felfedezni a várost. Mutatjuk a sárvári pontokat.

  1. pont a Kossuth Lajos (Fő) tér. A szobor talapzatán levő régebbi táblán az utolsó számjegyet (nem számot!) jegyezzétek fel!
  2. pont a Nádasdy vár. A főkapu mellett a bástyán a jobb oldali emléktábla alján levő utolsó számjegyet (nem számot!) jegyezzétek fel!
  3. pont az arborétum. A főbejárat bal oldali oszlopán található alsó táblán levő utolsó számjegyet (nem számot!) jegyezzétek fel!
  4. pont a fürdő. A bejárattól jobbra a falon látható két emléktábla. Az alsón levő utolsó számjegyet (nem számot!) jegyezzétek fel.
  5. pont Csónakázótó.

A láda a Spirit melletti erdőben egy fa odvában talajszinten várja a megtalálóit.

A leírást itt találtuk, ahogy friss élménybeszámolókat is. Méghozzá fotókkal együtt. Ezekből idézünk néhányat.

  • Kéktúra keretében levadásztam ezt a multit, köszönöm a lehetőséget! 🙂
  • Itt fejeztük be 3 napos kéktúránkat. A multit visszafelé kerestem meg, ahogy a kéken mentünk.
  • Megtaláltuk. Köszönjük a rejtő fáradozását! Fényképek később.
  • Remek és végre szélcsendes napot töltöttünk Sárváron. Különösen az Arborétum liliomfái hagytak maradandó nyomot bennünk. A vár is szépen gondozott. Megérte a hajnali (éjszakai?) 2 órás kelés és az oda-vissza több, mint fél nap vonatozás.
  • Majdnem a 4-es pontnál volt a szállásunk, innen egy kellemes délelőtti sétával vadásztuk le a pontokat. Délután meg jöhetett a jól megérdemelt fürdés. Köszönjük a ládát.

Mi ezeket emeltünk most ki, de találtok az oldalon élménybeszámolót bőven. És jó pár képet is. Nézzetek rá a geocatching.hu-ra, ha kíváncsiak vagytok a sárvári kalandokra, vagy ha esetleg Ti is megkeresnétek a ládát. 

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük