Ki az, aki gyermekkorában nem szeretett fára mászni? Talán nincs is ilyen gyerek, legfeljebb akkor, ha a tériszony erősebb volt a kalandvágynál.

Ilyenkor még valahogy természetes, hogy ennyire testközeli kapcsolatba kerüljünk a fával, a természettel, aztán felnőve ez az igény valahogy szép lassan kikopik. Pedig ha tudnánk, hogy pusztán attól, hogy megölelünk egy fát, vagy a tövéhez ülve nekidöntjük a hátunkat, mennyi pozitív energia áramlik a testünkbe, valószínűleg a napi rutinunk között lenne a faölelés helye.

Hagyományos értelemben faölelőknek – mint valami gúnynév – alapvetően azokat a környezet-, illetve természetvédelmi aktivistákat nevezték, akik mindent megtettek azért, hogy megőrizzék a világon élő fákat. Jelenleg azonban úgy fest, hogy a természet szerelmesei mindig is tudtak valamit.

Ma már egyre több tudományos bizonyíték van arra, hogy a faölelők vagy a természetjárók milyen sokat profitálnak ebből a tevékenységükből. Ez egy kiváló gyógymód lehet, ráadásul még a háziorvosunkat se kell felkeresni miatta.

Matthew Silverstone könyvében, a Blinded by Science-ben azt igyekszik bemutatni, hogy a mai modern életünk milyen negatív hatással van a mentális egészségünkre, illetve azt, hogy a zöldhöz való visszatérés hogyan is tudna segíteni ezen.

A fizikai érintkezés a természettel, a fákkal, a növényekkel főként a mentális jólétünkre lehet pozitív hatással. Az olyan betegségek, mint például a depresszió, sokkal kezelhetőbbek lesznek, valamint a stressz-szintünk is csökkenthető általa.

Van, hogy nem is szükséges teljes kapcsolat ahhoz, hogy valamely panaszunk csökkenjen, például a fejfájás tekintetében már csak a fák közelsége is mérsékli a fájdalmakat.

Ezenfelül egyéb bizonyítékok is vannak, amik a gyerekek bevonásával készült tanulmányokból származnak. Ezek azt is kimutatták, hogy az emberekkel összehasonlítva a fák és a növények teljesen más rezgésmintázattal rendelkeznek. Ezeknek a  rezgéseknek a befogadása számos pozitív hatással lehet mind a fizikai, mind a mentális egészségünkre.

A fák energetizáló hatásukat leginkább késő tavasztól kora őszig fejtik ki. Miután kiválasztottad a számodra a szimpatikus fát, törekedj arra, hogy egy-egy ölelés eltartson legalább 15-20 percig. Ezalatt az idő alatt próbáld kikapcsolni a külvilágot, és meditálj, ha tudsz.

Lassan tehát elérkezik a faölelés időszaka, menj te is a szabadba, keresd meg a saját fádat, öleld meg, töltődj általa. Kevés költséghatékonyabb és természetesebb módja létezik a gyógyulásnak, a feltöltődésnek, mint hogy megölelünk egy számunkra szimpatikus fát.  

Bizonyos források szerint Sárváron az átlagnál jobban közvetítik a fák a Föld pozitív energiáit, így ha itt töltöd a vakációt, semmiképp se hagyd ki ezt a remek programot!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük