Nagyon úgy tűnik, hogy a két-három hetes nyaralások kora lassan véget ér, helyette sokkal inkább választjuk a néhány napos, hosszú hétvégés kiruccanásokat – minden bizonnyal, nem véletlenül. Azok az emberek ugyanis, akik így utaznak, boldogabbak, nyugodtabbak, energikusabbak.

Ennek a legfőbb oka pedig az, hogy egy mikrovakáció sokkal kevesebb stresszel jár, nem beszélve arról, hogy utána sokkal könnyebb a munkába való visszatérés is. Gondolj csak bele! Ha több az utazás egy adott évben, gyakorlatilag mindig van mit várni, ez pedig nagyban hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben teljenek a szürke hétköznapok.

Mire figyelnek a tapasztalt mikrovakációzók?

Kimutatások szerint azok az mikroutazók, akik útikönyvek és ajánlók szerint fedezik fel az adott helyet, sokkal jobban élvezik a nyaralást. Ahogy azok is, akik az átlagnál aktívabbak. A megfigyelések szerint a fizikai tevékenységek hatékonyabban segítik a kikapcsolódást, mint a pihenés. A kutatók úgy tapasztalják, hogy a testmozgás során felszabaduló endorfinok hangulatnövelő hatásai felgyorsíthatják a mentális felépülést. Ezenkívül a fekvés túl sok időt hagy arra, hogy aggódjunk a munkahelyi problémáink amiatt, tehát duplán hagyj fel ilyenkor a lustálkodással!

Fotókat persze készíts a mikrovakáció alatt is! A nyaralásról szóló emlékek javítják a hangulatot, és akár hónapokkal később is töltekezhetünk majd belőlük a különböző stresszhatások ellen.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük