Napjainkra átalakulóban vannak a wellness-szelési szokásaink. Ahogy a munka világában is egyre inkább a rugalmasságé a főszerep, úgy a nyaralási szokásokat sem hagyja érintetlenül a változás szele. Ráadásul a legújabb trend szerint még ötvözhetjük is a kettőt.

Egy hagyományos wellness alatt, ami általában egy hosszú hétvégét jelent, alig csomagoljuk ki a bőröndünket, máris pakolhatunk, és indulhatunk is haza.

A wellness sabbaticals egy olyan típusa a pihenésnek, amikor hosszabb időt – akár heteket is – eltölthetünk egy nyaralóhelyen úgy, hogy a nap egy részét munkával töltjük, a maradékban pedig pont úgy teszünk, mint egy nyaralás alatt. 

Ehhez hasonló persze eddig is volt. Amikor valaki úgy érzi, hogy kicsit sok a munkából, alkotói szabadságra megy. Ez a sabbatical jelentése, és a kiégés kezelésére alkalmazták.

A wellness sabbatical viszont nem egészen ezt jelenti. Itt ugyanis a vakáció alatt megmarad a kapcsolat a munkával, mégis a nap nagy része az élménygyűjtésről szól. Az időtartam ez esetben ugyanúgy akár több hét is lehet. 

Azt tartják, hogy az ilyesfajta kikapcsolódás jelentős hatással van a munkánkra, illetve előmozdítja a személyiségünk fejlődését is. Aktívan részt venni az üzleti életben úgy, hogy mindeközben még energiát is gyűjtünk, egy egészen rendkívüli módja a munkavégzésnek. Tulajdonképpen ez a lényege a wellness sabbaticalnak.

Sokan azt mondják, azért nem mennek sabbatical-ra, mert nem tudják teljesen mellőzni a munkájukat. Mostantól viszont már ez sem lehet kifogás.

Azzal, hogy a munkahelyek is rugalmasabbak és a wellness sabbatical programok is megengedik a minimális – körülbelül napi két óra – munkavégzést, egyre inkább növekszik az ilyen utak népszerűsége. 

Azt mondják, a wellness sabbatical alatt mintegy két órás munkával legalább olyan produktívak lehetünk, mint a megszokott munkakörülmények között a nyolc órás munkaidővel.

Ha pedig ez igy van, akkor mi tart még vissza attól, hogy legközelebb kipróbáld te is?

Gyere akár Sárvárra!

Fotó: Spirit Hotel

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük