A tavasszal együtt a pollenszezon is megérkezett. Sajnos a hirtelen melegedéssel együtt átmenet nélkül történt mindez. A virágzás beindult, az éger és a ciprusfélék, továbbá a tiszafélék esetében már most nagyon magas a koncentráció. De a mogyoró és a juhar is “alakul”. Szóval itt az idő, az allergiások nem várhatnak tovább: el kell kezdeniük a szervezetük támogatását.

De a támogatás alatt nem feltétlenül kell gyógyszeres kezelést érteni. A természetes megoldások is remek kiegészítői lehetnek a kúrának. Például a rendszeres gyógyfürdőzés, illetve a sószobás kezelés. Az előbbiről sokan talán nem is gondolnák, hogy segít az allergiás tünetek kezelésében. Pedig ahogy a sószobában lévő só, úgy a gyógyvíz gőzével együtt felszabaduló só is tisztítja a tüdőt. Miközben ülünk a gőzölgő vízben, belélegezzük a sós gőz. A só alkotóelemei pedig megtisztítják a légutakat, a tüdőt a lerakódott, a szervezetet irritáló pollenektől. És nem csak az allergiásoknak, hanem még az asztmásoknak is segít az ilyen inhaláció. Persze nem minden gyógyvíz alkalmas erre. A sárvári gyógyvíz szerencsére ilyen. Annak magas a sótartalma, így sok más egészségügyi panasz mellett az allergia és az asztma kezelésére is kiváló.

De ha már gyógyfürdőben járunk, célszerű a sószobában is relaxálni egyet. Az allergia hatékony kezelése, illetve a megelőzés szempontjából is hasznunkra lehet. Egy fél óra, pár nagy levegővétel, és mintha kicseréltek volna minket. A levegővétel könnyebb lesz, a hörgők, a légutak, a tüdő teljesen kitisztul. Próbáld ki! Allergiásoknak szinte kötelező, ha gyógyfürdőben járnak. De másokat is csak bíztatni tudunk erre, hiszen a sószobának rengeteg egyéb jótékony hatása is van. Sok más mellett oldja a stresszt. Már csak ezért is megéri. Itt azért mutatjuk, hogy mi mindenre jó egy ilyen sószobás relax.

Gondolj tehát a megelőzésre! A szóba jöhető kezelések között pedig számolj a gyógyfürdős wellness-szel is!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük