Hadd tegyünk fel neked egy egészen egyszerű kérdést: Mikor voltál utoljára wellness-szelni?

Ha a válaszon erősen gondolkodnod kell, az azt jelenti, hogy itt az ideje elővenni az ágy alatt porosodó bőröndöt, és néhány napra valami kellemes hely felé venni az útirányt.

Napjainkban – hazánkban, de globálisan is – egyfajta kettősség jellemzi a nyaralást. Sokan mennének, ennek ellenére a szabadságok nagy része mégis bent ragad. A sok bent maradt szabadság pedig egy valakinek jó rövidtávon, a munkáltatónak. Hosszútávon viszont mindkét fél számára bizony számos negatív következményekkel járhat.

A nyaralás, a wellness pihenés fontosságát nem szabad alábecsülni. A munkavállalónak időre-időre szüksége van arra, hogy kiszakadjon a mindennapokból, hogy ha csak pár napra is, de maga mögött tudhassa a napi gondokat.

Számos kutatás és tanulmány foglalkozik ma már azzal, hogy milyen pozitív hatásai vannak a nyaralásnak. Az egyik ilyen és talán a legfontosabb is egyben: a stresszcsökkentés.

A vezetők 81 százaléka egyetért azzal, hogy a nyaralásnak van egyfajta kiégést megelőző hatása. Ezért sem mindegy számukra, hogy a munkavállalóik mennyire elégedettek a munkájukkal, önmagukkal vagy a magánéletükkel. Egy pár napos nyaralás már nagyot lendíthet ezen az elégedettségi görbén. Ha pedig rendszeressé teszik az életükben a wellness pihenést, tehát évente néhány alkalommal elmennek nyaralni, azzal tehetnek a legtöbbet a testi és lelki egyensúly fenntartásáért.   

De melyek azok a jelek, amikből pontosan tudhatjuk, hogy bizony most már muszáj lenne egy kicsit kiszakadni?

Amikor negatívnak érzed magadat.

Biztosan érezted már te is azt, hogy adott pillanatban valamiért nagyon nehéz összeszedni a motivációt, hogy kész legyél a munkáddal. Ilyenkor minden és mindenki csak bosszantani tud, és hiába süt a Nap, valahogy minden szürkébb is egy kicsit.

Amikor fizikai fájdalmad van.

Ha szorongunk vagy túlterheltek vagyunk, az agyunk mintegy kompenzálásként kiengedi a stresszhormonokat. Ezzel az a probléma, hogy ezt a szervezetünk csak rövid ideig képes bírni. Hosszú távon pedig elkezdhetünk mindenféle testi tüneteket produkálni, úgy, mint a hát-, a derék- és a fejfájás vagy a magas vérnyomás.

Amikor rosszul alszol.

Ezért ugyancsak a stresszhormon a felelős, ugyanis legalább 8 óra, megfelelő minőségű alvás szükséges ahhoz, hogy mind fizikálisan, mind lelkileg rendben legyél.

Amikor többet hibázol.

Stressz hatására romolhat a munkahelyi teljesítményed is. Romlik a memóriád, a problémamegoldó és döntésképességed, ezek pedig nagyban hatással vannak a hatékonyságra.

Amikor nem megfelelő küzdési stratégiát használsz.

Ha azt veszed észre, hogy levezetés gyanánt szinte már minden nap végén muszáj kitöltened egy pohár bort, vagy csak a cukros- és gyorséttermek ételeiben találsz vigasztalást, akkor bizony ráléptél a kiégés útjára.

Amikor a munka lett az életed.

A munka és a magánélet párosának egyensúlya alapvető egy egészséges ember életében. Viszont, ha egész nap dolgozol, és csak estére esel haza, azzal könnyen át tudsz billenni a munka oldalára. Ami viszont óhatatlanul együtt jár majd az interperszonális kapcsolataid beszűkülésével.

Ha ezek valamelyike jellemző rád, itt az idő lazítani. Ne várj tovább, foglalj le egy pihentető hétvégét, és töltődj fel egy kicsit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük