Furák vagyunk mi, emberek. Amikor pihenhetnénk, akkor is aggódunk valamin. Ha máson nem, azon, hogy lemaradunk valami szuper élményről. Bizony, ez egy létező probléma. Ami persze valamelyest természetes dolog, hiszen a rengeteg felfedezésre váró új hely, szemben a nyaralás rövidke idejével, képes feszültséget kelteni az emberekben. De mit tegyünk ennek a leküzdésére?

Ez a jelenség egyébként a FOMO, vagyis a “Fear Of Missing Out”. Azaz a félelem attól, hogy lemaradunk valamiről.

Aki utazik, az többnyire betervezi az útikönyv által ajánlott összes látnivalót, amit természetesen lehetetlenség teljesíteni. S miközben az lenne az elsődleges feladatunk, hogy élvezzük a nyaralást, csak arra tudunk gondolni, hogy mennyi minden van még hátra. Ez nincs így jól.

Magadra ismertél?

Ne hidd, hogy ez az állapot valami új keletű dolog lenne, és azt se, hogy egyedüliként téged érint ez a kellemetlen érzés. Nem is gondolnánk, de sokunkat kísért, miközben vakációzunk vagy várost nézünk.

Erre aztán ráerősít a közösségi média is, ahol szembesülünk mások tökéletes nyaralásával. És ha ezt összevetjük a mi rohanós napjainkkal, akkor bizony nem fog el jó érzés bennünket. Ez pedig akár odáig is fajulhat, hogy teljes stresszben élhetünk meg bármilyen pihentető utat.

Mi a megoldás?

Ha tudatosítjuk magunkban ezt a létező problémát, akkor azzal sokat tehetünk a pihentető nyaralásunkért. Fontos, hogy megtaláld azt, ami a számodra igazán fontos, és arra kell helyezni a hangsúlyt.

De nézzük csak, mi segíthet még!

Fókuszálj a jelenre! Ez talán az egyik legalapvetőbb dolog kellene, hogy legyen, és nem is hangzik túl bonyolultan, de mégsem olyan könnyű kivitelezni. Ha utazol, nyaralsz, törekedj arra, hogy megéld a pillanatot. Fejben sose a következő dologra koncentrálj, hiszen akkor pont a lényegről maradsz le a jelen eseménynél.

Az is nagyon fontos, hogy megbékélj a gondolattal: mindent egyszerűen nem vagy képes megcsinálni. Tervünk ettől függetlenül persze lehet, de ha nem tudunk alkalmazkodni hozzá, ne dőljön össze a világ. Az nem baj, ha nem úgy sikerülnek a dolgok, ahogyan terveztük, és nincs elég időnk mindent megnézni. Kövesd a „kevesebb néha több” elvét! Inkább legyen néhány programmal kevesebb, mintsem felületesen végigszaladj az összesen.

És még egy lényeges gondolat. Engedd meg magadnak, hogy csak azokat a helyeket, programokat nézd meg, amik valóban érdekelnek is téged! Fütyülj arra, mit mondanak az útikönyvek, ha valami nem keltette fel az érdeklődésedet, nyugodtan hagyd ki, és csinálj helyette olyat, ami igazán feltölt.

Emlékezz, ez a te utad! Nem a szomszédé, nem a Facebook ismerőseidé, hanem a tiéd! Nem kell és nem is szabad összehasonlítanod senkiével, és nem is kell minden pillanatát megosztanod másokkal. Ez rád tartozik, a te emléked lesz, téged gazdagít. Ha ezt a terhet leveszed a válladról, akkor igazán bensőséges pillanatokkal térhetsz majd haza a nyaralásról.

Tedd fel a kérdést magadnak: nem ez a valódi célja egy nyaralásnak?

Várunk Sárváron!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük