Ez nem kérdés. A csobbanás közben ugyanis annyi napfény ér minket, hogy a szervezet szerotonin-szintje megemelkedik. Ezáltal elillan feszültség és a borús helyett mindennek a napfényes oldalát látjuk. Ez pedig végeredményben boldogsággal tölt el minket. Milyen egyszerű, igaz? Tehát ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat, nem szükséges feltétlenül “ezerféle” óriáscsúszda. Elég ha csak kimegyünk a napfényre és töltekezünk. 

A szerotoninról egyébként érdemes tudni, hogy ha megfelelő mennyiségben van jelen a szervezetben, csökkenti a félelmet. Illetve gondoskodik arról, hogy a külvilágból érkező ingerekre lazán reagáljunk, vagyis megfelelő helyen tudjuk kezelni a dolgokat. Mondhatni: abban segít, hogy kialakuljon bennünk egy belső béke, elégedettek legyünk azzal, amink van. Egyébként a modern antidepresszánsok is ugyanezt teszik. Csak azok mesterségesen emelik meg a szerotonin-szintet. 

Szóval napozni jó, és ezt a szervezet is tudja. Úgyhogy ha úgy érzed, hogy kicsit sok a hétköznapi pörgésből, irány napfény. Nyáron egyértelműen a legjobb választás a strand. 

És nem csak a szerotonint-növelése miatt, hanem mert a napfény hatására a szervezet D-vitamint is kezd termelni. Ami egyebek mellett a rák kialakulása elleni védelemben nagyon sokat segít. Érdekes módon még a melanoma, a bőrrák ellen is hatásos a D-vitamin. Fontos egyébként tudni, hogy a bőrrákot nem a napozás, hanem a leégés okozza. Szóval ha odafigyelsz a biztonságos napfürdőzésre, rendkívül sok pluszt adhatsz a szervezetednek.

A felsoroltakon kívül például serkented az immunrendszert, fokozod a vérkeringést iilletve a csontjaidat is erősíted.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük