Elég sok betegséggel felvehetjük a harcot, ha rendszeresen sétálunk. Ha tehetjük, a wellness hétvége alatt se hagyjuk ki a gyaloglást.

A rendszeres séta az egyik legfontosabb testmozgás. Bármikor felkerekedhetünk, nem kell hozzá különösebb felszerelés. És ha rendszeresen űzzük, komoly segítséget nyújthatunk a szervezetünknek a betegségek megelőzésében és a gyógyulásban is.

Egyebek mellett a szívbetegségek, a szélütés, a stroke ellen véd. Egyes kutatások szerint a  rendszeresen sétálóknál kisebb eséllyel alakul ki vérrög. Így kisebb az agyi érkatasztrófa előfordulásának az esélye is. Egészen pontosan, akik hetente legalább 20 órányi sétát tesznek, azoknál 40 százalékkal csökken a vérrög okozta stroke kockázata. Legalábbis egy felmérés ezt mutatta ki.

A séta továbbá csökkenti a vérnyomást, ezzel segíti a szívet, de meg is nyugtat minket. Stresszoldó. Nem véletlenül ajánlják, hogy a wellness alatt is sétáljunk, és ne csak a szállodában pihengessünk.

A séta segít a testsúlykontrollban, továbbá a rendszeres gyaloglás a 2-es típusú cukorbetegség kialalakulásának megelőzésében és kezelésében is nagy szerepet játszik.

És ez még nem minden. A gyaloglás a csontritkulásban és az arthritisben, azaz az ízületi gyulladásban szenvedőknek is hatásos lehet. A mozgás ugyanis az izmok mellett az ízületeket és a csontokat is erősíti.

A séta a daganatos problémák elleni küzdelemben is hatásos lehet. Egyes kutatások szerint leginkább a vastagbél daganatos megbetegedéseinél hasznos. Főként azért, mert a mozgás segíti a salakanyagok gyorsabb áthaladását a szervezeten.

A séta egyébként a zöld környezetben, az erdőben még hatásosabbnak tűnik. Fák környezetében például jobban működik az agy, és azok, akik zöld környezetben élnek, kevésbé hajlamosak depresszióra. Ha érdekel a téma, olvasd el a kapcsolódó bejegyzésünket arról, miért ölelik a fákat Sárváron.

Mikor tehetünk még többet ez egészségünkért?

Ha a szabad levegő mellett időközönként a természet másik gyógyító erejét, a vizet is használjuk. Ha pihenni indulunk, szánjunk időt a gyógyvizes feltöltődésre. És két wellness lazítás között tegyünk egy erőt adó sétát a környéken.

Ha Sárváron jársz például, nézz el az Arborétumba, sétálj egyet a csónakázó tónál vagy a Nádasdy-vár körül elterülő parkban.

És ha hazaértél a wellness után, akkor se hagyd abba a rendszeres sétát. Naponta legalább fél órát gyalogolj! Ha teheted, hetente minimum öt alkalommal.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük