Az őszi megfázós időszak gyakran együtt jár a torokfájással. Ezen gyakorlatilag mindenki átesik a “szezonban”, az enyhébb tünetekkel legalább is a többség biztosan találkozik. Nekik jelenthet igazán hatékony megoldást egy kiadós gyógyfürdőzés. Pontosabban egy sószobás kezeléssel egybekötött termálfürdős lazítás. Már, amennyibben nagy mennyiségben tartalmaz sót az adott fürdő gyógyvize.

Ha már komolyabbak a tünetek, és láz is társul a torokfájáshoz, a meleg fürdő már nem ajánlott. Enyhébb tünetek esetén viszont még a gyógyszeres kezelést is kiválthatja egy kis természetes relax. A sós víz gőzét belélegezve ugyanis enyhülhetnek a torokfájás okozta kellemetlen tünetek. És ugyanez történik a sószobás lazítás során is. Csak talán még intenzívebb formában.

De ide sorolhatnánk a Termál Online által is említett inhalotórium kezelést is. Ez szintén képes csökkenteni a torokfájás okozta tüneteket. Csak itt nem úgy járnak el, mint a sókamrában, hanem a száraz só keringetése helyett 10-15 percig magas sótartalmú vizet porlasztanak a helyiségbe – írják.

Miért lehet olyan hatásos a légúti tünetek kezelésében egy sárvári lazítás?

Mert Sárváron magas sótartalmú a gyógyvíz, így a belélegzett gőz is jobban hat a légúti panaszokra, mint máshol. Persze nem csak erre, hanem a mozgásszervi megbetegedések gyógykezelésére, rehabilitációra, sportsérülések utókezelésére, neurológiai tünetegyüttesekre, izomlazító fürdésre is alkalmas az itteni víz.

Ugyanakkor a sárvári fürdőben sószoba is található (képen), ahol a sokak által ismert Sárvári Termál Kristály fejti ki a jótékony hatását. Ezt párologtatják a sókamrában. Így alakul ki egy speciális mikroklíma, amelyben a krónikus légzőszervi betegségek kiválóan gyógyíthatók.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük