Aki szereti az ősz hangulatát, az most már kezdhet örülni, hiszen menthetetlenül vége a nyárnak. Lassan itt a tényleges ősz, s vele együtt a hidegebb idő is, amit aztán nemsokára a tél követ.

De ez az időszak nem csak a zord időjárásról szól, hiszen mint mindennek, ennek is megvan a maga szépsége. A változó táj, a gyönyörű színek, a tűz a kandallóban vagy a csípős reggelek.

A kevesebb napsütés azonban sokakra negatív hatással van, ami érthető is. A napfény szükséges a szervezetünknek, hiszen ha nem jutunk elegendő mennyiséghez, az a hangulatunkra is rányomja a bélyeget.

Ekkor jöhetne egy jó kis masszázs, ami nagyot lendíthet a te, kissé búskomor hangulatodon is. A masszázs erejét nem szabad lebecsülni. A hangulat javításán túl a szervezetünk működésére is számos jótékony hatást gyakorol. 

Noha kevés dolog ér fel egy gyönyörű, havas reggeli sétával, a hideg még sincs igazán jó hatással a vérkeringésünkre. Az alacsonyabb hőmérséklet hatására az erek összeszűkülnek, ez pedig a vérnyomás és a pulzusszám emelkedéséhez vezet. És bár ez önmagában még nem különösebben veszélyes, de a keringési problémákkal küzdő emberek számára okozhat némi problémát.

Egy jó masszázs sokat segíthet a véráramlás serkentésében, de a nyirokrendszerre is hatással van. Ez pedig mind hozzájárulhat a vérnyomás csökkentéséhez.

A hideg idő a bőrünknek sem kedvez, hamar kiszáríthatja azt. Egy kellemes, illóolajos masszázs sokat tehet a kiszáradt, töredezett bőr kezeléséért. 

Mindemellett az immunrendszerünket is támogatja, csökkenti a fájdalmat és a gyulladást.

Nem utolsó sorban pedig a jókedvünk felelőse is lehet.

A tél stresszes tud lenni. Az ünnepekkel járó nyomást bizony jó néha levezetni egy pihentető masszázzsal. A masszázs csökkenti a stresszt, ezáltal jobban fogod érezni magadat tőle. Ugye, téged is meggyőztünk?  

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük