Ha valaki azt mondaná nekünk, tessék, itt van egy világkörüli útra szóló repülőjegy, a legtöbbünket elsőre a boldogság érzése járná át, és ez nem is véletlen. A tudomány ugyanis bebizonyította, hogy a boldogság fenntartására az egyik legjobb módszer az utazás.

Felfedezni és fenntartani a boldogságot trükkös lehet, és nem is mindig egyszerű, de mivel számos tudomány kutatja ezt a területet, így legalább részleges megoldás biztosan van a problémára. Természetesen a boldogság mindenki számára mást és mást jelent, de a kutatások kimutattak olyan egyetemes hatásokat, amik a legtöbb ember esetében ugyanúgy működnek.

Dr. Thomas Gilovich a Cornell egyetemről több, mint 20 éve kutatja a boldogság titkát, illetve annak kapcsolatát a pénzzel. És hogy mire jutott? Arra, hogy a boldogság nem abból ered, hogy megvásárolunk bizonyos tárgyi javakat, még akkor sem, ha azokra már régóta nagyon vágyunk.

Hogy miért van ez?

Gilovich úgy magyarázza, hogy a boldogság legnagyobb ellensége az alkalmazkodás. Azért veszünk meg bizonyos dolgokat, hogy boldognak érezzük magunkat. Amikor viszont megszerezzük azokat, a boldogságunk csupán rövid ideig tart. Megszokjuk, és elmúlik az újdonság varázsa, majd az izgalom is elhal. Eleinte izgatottak vagyunk az új dolgok iránt, ez az izgatottság rövid idő múltán aztán enyhül.

De mi kell ahhoz, hogy a boldogság állapotát fenntartsuk? A tapasztalás, amire az egyik legjobb módszer az utazás. A tapasztalataink ténylegesen önmagunk a részét képezik, és nem csak kapcsolódnak hozzánk, mint a tárgyak. A kutatások pedig azt mutatják, hogy ezt a legtöbb ember intuitív módon, ösztönösen tudja. A legbecsesebb emlékeink tehát nem a materiális javakból erednek, hanem a tapasztalás következményei.

Így hát azt tanácsoljuk neked, hogy ha igazán boldog akarsz lenni, akkor utazz, ismerj meg új helyeket, kultúrákat és embereket, szerezz új emlékeket és élményeket, melyek a személyiséged részévé lesznek!

Ilyenkor az idő lelassul, és a dolgok új értelmet nyernek. Ezek adják majd az igazi boldogság élményét, és nem csak ideig-óráig szereznek majd megelégedettséget, hanem hosszútávon fejtik ki a pozitív hatásukat.  

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük