Egy-egy fontosabb ünnep kapcsán manapság sokszor halljuk az „Ajándékozz élményt!” szlogent. Egy páros színház- vagy mozijegy, egy szauna bérlet vagy egy koncertjegy a kedvenc együttesünk fellépésére, és máris mennyivel jobban érezzük magunkat, mintha a jeles nap alkalmából levennének számunkra egy parfümöt a drogéria polcairól.

Mert élményt ajándékozni egyfajta misztikum – kapunk valamit, aminek a várakozása kellemes izgalommal tölt el. Ha pedig ezt az alkalmat mindemellett még az ajándékozóval is együtt tölthetjük, megélve és elraktározva a felejthetetlen pillanatokat, az külön öröm.

De ne csak az ünnepek közeledtével gondolkodjunk így, illetve ne csak mások, hanem a saját magunk kényeztetéséről se feledkezünk meg, hiszen az élmény felbecsülhetetlen. Manapság már mindenre árcédulát rakunk, mindent pénzben mérünk, de egy tökéletes élményt nem lehet felbecsülni és megfizetni sem.

Az ezzel járó tapasztalatok segítenek nekünk a saját, belső fejlődésünkben. Egy utazás vagy egy túra alatt rengeteg dolgot tudhatunk meg magunkról, és a személyiségfejlődésünk egy következő lépcsőfokára léphetünk. Megtanuljuk általuk, hogy mi az, amit szeretünk, s mi az, amit nem. Ahogyan azt is, hogyan nézhetünk szembe a félelmeinkkel és hogyan győzhetjük le azokat. Ezek a tapasztalások időnként úgy működnek, mint egy teszt, s megtudhatjuk általuk, hogy mi mindenre vagyunk képesek. Az így szerzett élmények aztán a személyiségünk részévé lesznek.

Az élmények segítenek a kapcsolódás és a kötődés kialakításában másokkal.

Az utazás során könnyű beszédbe elegyedni másokkal, legyen az illető helyi vagy szintén turista. Ezek az élmények hozzák létre az örökké emlékezetes pillanatokat és történeteket, amik belénk égnek, s amiket sok-sok év múlva is szívesen idézünk fel egy-egy találkozás alkalmával.

Minden élmény egyedi és időtálló. Teljesen mindegy, hogy egy luxus óceánjáró hajón utazod körbe a világot, vagy egy lakókocsival, az élmény mindkét esetben életre szóló nyomot képes hagyni bennünk.

És bár maga az tapasztalás rövid ideig tart, a hatása hosszú ideig kihat, ellentétben például egy hőn áhított használati tárggyal, ami ha tönkremegy, kidobjuk, és már jöhet is a helyére a következő.

Összegzésképpen: hiába van rengeteg pénzünk, boldogságot nem vásárolhatunk rajta, ellenben élményeket igen, amik aztán hosszú-hosszú időre boldoggá tehetnek minket.  

Gyere, gyűjts élményeket Sárváron!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük