Úgy tudunk a legjobban feltöltődni, ha a test mellett a lélek is megnyugszik. Azt szokták mondani, hogy akkor érezzük igazán jól magunkat, ha a test és a lélek egyensúlyban van. Ez igaz is, viszont ezért tenni is kell. Időközönként például célszerű elmenni wellnesselni. De miért pont a wellnesst mondjuk?

Mert a gyógyvíz különösen pozitívan hat a testre és a lélekre – ráadásul egyszerre. Ha a testi hatásait nézzük, ki kell emelnünk, hogy a vízben gyakorlatilag súlytalannak érezzük magunkat. Ha nyakig elmerülünk, a súlyunk 90 százalékától “megszabadulunk”. Azaz kisebb lesz az ízületekre nehezedő nyomás, tágulnak az erek, lassul a szívverés, az izmok megnyugszanak…. 36 fokos gyógyvízben például már olyan vérbőség alakul ki a testben, ami teljesen ellazítja a görcsös izmokat, az inakat, a szalagokat. Ennek hatására pedig egyszerűen kellemesen érezzük magunkat. Ezt az érzést sokaknak talán nem kell bemutatni. Ha pedig a test ellazul, nincs feszültség, a lélek is megnyugszik. Ezért érezzük azt, hogy a gyógyvízben üldögélve nem csak a testünk lesz könnyebb, hanem a lelki terhek súlya sem nyomja annyira a vállunkat. Ha pedig nincs feszültség, könnyebben jönnek a jó gondolatok is. Azaz wellness közben a meglévő problémákra is könnyebben találunk megoldást.

Szóval a wellnessre időközönként célszerű áldozni. Kifogást keresni pedig nem érdemes. Ez egy olyan dolog, amit a tőlünk nyugatabbra élők már tudatosabban kezelnek. Legyünk mi is olyanok, mint ők, használjuk ki maximálisan a gyógyvízben rejlő pozitív hatásokat!

Gyere el Te is Sárvárra! Próbáld ki nálunk, hogyan kerül a wellness alatt egyensúlyba a test és a lélek!

Fotó: Spirit Hotel

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük