Ma már nem feltétlenül kell kimozdulnia annak, aki élvezni szeretné a víz erejének jótékony hatását, hiszen nem kell más, csak egy jó pezsgőfürdő vagy egy hidromasszázs kád, és máris fürdőzhetünk otthoni környezetben. Ez a fajta fürdőzés tökéletes módja az ellazulásnak.

A kínálat széles, választhatunk egyszemélyes kádat, de akár olyat is, amiben az egész család kényelmesen elfér, így a fürdőzés egyben kiváló családi kikapcsolódássá is válhat.

De lássuk csak, hogyan is működnek ezek a kádak, illetve mi a különbség egy pezsgőfürdő és egy hidromasszázs kád között.

A lényeg, hogy a meleg vizet levegővel kombinálják. Míg pezsgőfürdőkben a kád alján lévő nyílásokon át áramlik a levegő a kádba, addig a hidromasszázs kád esetében a levegővel kevert vízsugár a kád oldalán lévő kis fúvókákon keresztül áramlik befelé.

Nem is gondolnánk, de számtalan jótékony hatása van ennek az egyszerű lazítási formának.

A hidromasszázzsal kiegészített fürdés számos jótékony hatást gyakorolhat a testünkre. Nem csak az izmainkat lazítja el, de a vérkeringésünket is serkenti.

Ezeken túl csökkenti a stresszt, hiszen a meleg víz szinte egyből ellazít minket, amit aztán kiegészít a masszázs-fúvókák kényeztetése. Lassabb lesz a szívritmusunk, a szorongásaink pedig elillannak.

De a stresszoldás hatása akkor sem ér véget, miután befejeztük a fürdőzést. A pihenés során felgyülemlett endorfin még sokáig kitart, segít nyugodtnak és boldognak maradnunk, valamint javítja az alvásunk minőségét is.

A meleg víz megnyitja a bőr pórusait, aminek köszönhetően gyorsabban megszabadulunk a méreganyagoktól. Serkenti a vérkeringést, ami segíti a narancsbőr elleni küzdelmet, illetve feszesíti a bőrünket.

Mindezeken túl a hidroterápia csökkenti az ízületi fájdalmakat, a hátbántalmakat és a kisebb sérülések okozta fájdalmakat is. Időskorban vagy valamilyen egyéb fizikai sérülés kezelésében is kimondottan hasznos lehet.

A vérkeringésre és a vérnyomás problémákra jó hatással van, azonban ilyen problémák esetén csak óvatosan a fürdőzéssel. Előtte jó, ha konzultálunk róla a kezelőorvosunkkal.

A pezsgőfürdő valamilyen formája minden fürdőben megtalálható, így, ha mégsem engedhetjük meg magunknak, hogy az otthonunkban élvezzük a pezsgőfürdő áldásos hatásait, akkor olyan fürdőt keressünk fel, ahol a medence mélynyomásos masszázzsal, pezsgőfürdő funkcióval is rendelkezik, illetve megfelelő gyógyvízzel van feltöltve.

Ha pedig a pezsgőfürdőben eltöltött idő alatt még tornázunk is, akkor elmondhatjuk, hogy aznap igazán sokat tettünk az egészségünk fenntartása érdekében.

Kedvet kaptál? Mutatjuk, hogy Sárváron a gyógy- és wellnessfürdő mellett melyik hotelekben van mód helyben pezsgőfürdőzni.

Fotó: Onyx Luxury Sárvár

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük